• 瀏覽: 4,328
  • 回覆: 17
去年7月因建築質素出問題而宣布須拆卸重建的新世界(0017)、港鐵(0066)大圍站上蓋柏傲莊III,接連錄得買家取消交易個案。成交紀錄冊資料顯示,項目於本月11日,單日錄得7個單位取消交易,該批單位公布於1A、1B、8A及8B座,去年6月成交價由719.1萬至2425.5萬元,7伙總成交價則涉近9490萬元。

嘩,咁搞法,租唔租好呢?

新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/ins/地產/ ... 00003/1668499924183

有無人有意見?

股市日日10幾個%咁升, 砸住d錢唻做乜, 緊係撻訂炒番轉先啦, 可能贏多層樓

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-15 16:50 發表
股市日日10幾個%咁升, 砸住d錢唻做乜, 緊係撻訂炒番轉先啦, 可能贏多層樓
有無伏呀,見到趨勢已到頂?

引用:
原帖由 kormer 於 2022-11-15 16:54 發表

有無伏呀,見到趨勢已到頂?
講係咁講啫, 15000果時無買入就要再等

改名方便 1,2號啦 3 4 5 6 7 8 9 都唔好用, 以後就冇咁多嘢啦 唔用個三字得唔得呢, 我唔知 路人路過, 我而家唔係講全部嘅人只係呢個 嗰一個代號代替一個三字, 乜事都冇

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-15 17:00 發表

講係咁講啫, 15000果時無買入就要再等
通常都係啦,郁到恒指的人一定係超大財團或大機構,賺散戶啲血汗錢啦

取消交易,咁佢地係賺定蝕?
去年拆卸重建時有賠比佢地,而家佢地取消撻訂?邊份多D?

引用:
原帖由 kormer 於 2022-11-15 17:04 發表

通常都係啦,郁到恒指的人一定係超大財團或大機構,賺散戶啲血汗錢啦
如果唔甩咗個三字會好多問題

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-11-15 17:07 發表

如果唔甩咗個三字會好多問題
邊三個字?

引用:
原帖由 kormer 於 2022-11-15 17:08 發表

邊三個字?

路過路過冇乜嘢唔好叫我出嚟

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-11-15 17:13 發表

路過路過冇乜嘢唔好叫我出嚟
唔明up乜

引用:
原帖由 kormer 於 2022-11-15 18:27 發表

唔明up乜
從來呢度都好多麻煩事發生呀嘛, 如果繼續用個3字 將來陸陸續續都會好多麻煩事, 如果上冇咁多麻煩事, 唔好用個3字, 請你不要再引用我出嚟,

有時我八卦多事 想幫人多口咗, 但係我唔想累到我自己呀

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-11-15 18:57 發表

從來呢度都好多麻煩事發生呀嘛, 如果繼續用個3字 將來陸陸續續都會好多麻煩事, 如果上冇咁多麻煩事, 唔好用個3字, 請你不要再引用我出嚟,

有時我八卦多事 想幫人多口咗, 但係我唔想累到我自己呀
都係唔明 ,講新聞會有問題?

請問柏傲莊取消交易有無期限?如提出取消有無deadline ? 沒的話咪可以一直睇市況作決定?

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]