• 瀏覽: 13,628
  • 回覆: 17
+2
消費券第二階段的第二期將於10月1日發放,以八達通領取消費券的市民,分別可獲發2000元(現有登記人或符合「有條件成永久居民」資格的新登記人)或3000元(屬香港永久居民的合資格新登記人)。無論是否已用完上一期發放的消費券金額,均可於10月1日領取新一期消費券。

請問大家姐係我咁樣未夠2000都可以拎係咪?

新聞來源連結:

https://news.mingpao.com/ins/熱點/ ... 月1日發放新一期-未用完上期金額亦可領

令到國慶咁普天同慶

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-28 11:17 發表
令到國慶咁普天同慶
咁又係係不過2000又唔係多講真,拎黎食飯買下日用品唔洗一星期都無哂

引用:
令到國慶咁普天同慶
有意思

咁先至係啱, 之前攪埋啲上次未用完今次唔比拎啲垃圾橋....

之前不是說好系統問題,不能重疊

好難用唔盡
相信9成人已增值八達通繼續日常用

咪儍啦!未用完

星期六就有啦

引用:
令到國慶咁普天同慶
又係黃人曱甴呢埋係屋企的日子

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-9-28 13:27 發表
好難用唔盡
相信9成人已增值八達通繼續日常用
自己再增值$1500都未夠用

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-28 13:36 發表

自己再增值$1500都未夠用
戒賭吧

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-28 14:19 發表

戒賭吧
戒賭中

引用:
原帖由 一隻無腳的雀仔 於 2022-9-28 11:18 發表

咁又係係不過2000又唔係多講真,拎黎食飯買下日用品唔洗一星期都無哂
撞啱月頭 家用品補充

返工食飯 真係一星期內 攪掂哂

引用:
原帖由 一隻無腳的雀仔 於 28-9-2022 11:09 AM 發表
消費券第二階段的第二期將於10月1日發放,以八達通領取消費券的市民,分別可獲發2000元(現有登記人或符合「有條件成永久居民」資格的新登記人)或3000元(屬香港永久居民的合資格新登記人)。無論是否已用完上一期發放的消費券金額,均可於10月1日領取新一期消費券。

...
==========
消費滿$4000是拿第三期的$1000..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]