• 瀏覽: 1,094
  • 回覆: 9
今朝領教過! 12變9都預咗迫D, 但有D9, 有D12, 即係月台有好多個位置突然變成無用
唔該做好D通知, 我多數企車頭等車, 唔好一時話9, 又變12, 要由車頭行返嚟
雖然只係幾步路, 但變相將本來3卡車嘅人迫到車頭, 咁你話上唔上到車?
而家仲係冬天, 夏天個個成身汗味係到迫?

https://www.hk01.com/熱爆話題/584967 ... 2fVCI02Y3GyAnXFm46c

熱賣及精選
引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-2-8 02:54 PM 發表

今朝領教過! 12變9都預咗迫D, 但有D9, 有D12, 即係月台有好多個位置突然變成無用
唔該做好D通知, 我多數企車頭等車, 唔好一時話9, 又變12, 要由車頭行返嚟
雖然只係幾步路, 但變相將本來3卡車嘅人迫到車頭, 咁你話上唔上到車?
而家仲係冬天, 夏天個個成身汗味係到迫?

https://www.hk01.com/熱爆話題/584967/東鐵線9卡車啟用-乘客呻逼爆上唔到車-網民-仲話發展新界東北?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=hottopics&fbclid=IwAR25IAUptNLo8vP6dBEFBoOBOaOL0LvuaeouvCRJ2fVCI02Y3GyAnXFm46c
港鐵可能想追回2019年被黑暴破壞的損失

附件

1570163321_n6-1280w.jpg(181.53 KB)

2021-2-9 12:24 PM

images (1).jpg(12.85 KB)

images (1).jpg

images.jpg(12.34 KB)

Apps_595x347_i_595x397_071695506.jpg(40.03 KB)

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-2-9 12:24 發表

港鐵可能想追回2019年被黑暴破壞的損失
今次同暴徒無關喎, 今朝又係, 有人係大埔都上唔到車, 沙田大圍嘅人都唔知點算
明明12卡變9卡, 仲要不停試吉車, 搞到成日係唔知咩位停咗係到
好彩唔係2019, 否則我地咁迫真係唔知暈幾多人

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-2-9 01:01 PM 發表

今次同暴徒無關喎, 今朝又係, 有人係大埔都上唔到車, 沙田大圍嘅人都唔知點算
明明12卡變9卡, 仲要不停試吉車, 搞到成日係唔知咩位停咗係到
港鐡服務如此不堪, 在爆疫期間出此下策, 要乘客迫沙丁魚, 苦了上班一族, 太不該。
想試驗新政策也不該在繁忙時間實施, 決策者該被炒魷

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-2-9 01:01 PM 發表

樓主你留意吓九卡車車卡車頂蓋是好多污染物。第ㄧ天行走車頂刞面便咁多塵。可能是二手番身貨。車頭可能是新車。但車箱是舊番身。無理由通車首曰行了幾小時便積聚咁多麈。樓主你下次留意吓。車顏色隂隂㲹汎。無D光澤。好似大陸車身顔色。
己後再無植民地色彩。變身了國産色彩。不再覆見。

有冇腦,小左三卡

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-2-10 16:14 發表

有冇腦,小左三卡
西鐵係9卡, 唔知係咪以後有機會沙田去荃灣西咁掛,
如果唔係, 我唔明點解要12變9

一鐵獨大惡果

Haha

洗鬼同人逼,坐巴士仲舒服

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]