• 瀏覽: 4,267
  • 回覆: 39
新冠肺炎疫情爆發,對香港私營經濟2月份的表現造成重大衝擊。營商環境急劇惡化,倒退程度創1998年7月指數開展以來最嚴重。

攬炒成功!祝泛暴俾人炒晒先!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200304/bkn-20200304083309598-0304_00842_001.html

唔明旺角撈偏既人。點解忍得到。唔見咁多生意都唔做也

早已被泛暴派,曱甴黑暴搞死

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-3-4 11:53 AM 發表
唔明旺角撈偏既人。點解忍得到。唔見咁多生意都唔做也
好多大社團已經轉撈正行, 甚至有好多大佬輩已經係創仔既主席, 炒炒下一日都執幾十個, 唔洗再靠D低cp值既睇場爭地盤咁打打殺殺搵食

黃人成日叫攬炒, 其實受害既永遠最先一定係草根打工仔
老闆或有錢佬見個零售市場唔掂既咪炒人或者執笠囉, 打工既咪食蕉先囉
香港只要一日樓市股市無事, 都對有錢個班人無咩影響

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-3-4 12:06 PM 發表

好多大社團已經轉撈正行, 甚至有好多大佬輩已經係創仔既主席, 炒炒下一日都執幾十個, 唔洗再靠D低cp值既睇場爭地盤咁打打殺殺搵食

老闆或有錢佬見個零售市場唔掂既咪炒人或者執笠囉, 打工既咪食蕉先囉
香港只要一日樓市股市無事, 都對有錢個班人無咩影響 ...
有錢佬就算唔見一半身家。都有幾億。幾十。幾百億。系窮人死。。奇怪系搞事既系窮人。但死又系佢地。都唔知佢地點霖。。你話有錢收去搞事既。就理解到。無錢收既真系傻傻地。自由本來就抽象同無標準。。但破壞就有眼見。後果都好嚴重。。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-3-4 12:33 PM 發表

有錢佬就算唔見一半身家。都有幾億。幾十。幾百億。系窮人死。。奇怪系搞事既系窮人。但死又系佢地。都唔知佢地點霖。。你話有錢收去搞事既。就理解到。無錢收既真系傻傻地。自由本來就抽象同無標準。。但破壞就有眼見。後果都好嚴重。。 ...
現實所見是很多黃絲都是社會中比較低下層組成, 部份更是人生失敗者, 難以在社會中爭取到成就, 或者講白D既就是根本無野可以輸, 心態越來越扭曲, 自然想全世界都同佢地一樣, 所以提出攬炒哩個咁偉大既構想, 但佢地既理念就是共產主義
有一個機會比佢地圍爐, 被認同, 手足前手足後, 好好聽.
佢地就好似搵同路人, 搵到知音者, 搵到人生目標咁, 一頭就撞入去, 手足打兩隻字就衝出去...把on9精神發揮到極限

王維g咁就睇到呢點, 可以從佢地黃人身上搵錢, 輕鬆執十零億, 已經係好叻仔

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-3-4 12:52 PM 發表

現實所見是很多黃絲都是社會中比較低下層組成, 部份更是人生失敗者, 難以在社會中爭取到成就, 或者講白D既就是根本無野可以輸, 心態越來越扭曲, 自然想全世界都同佢地一樣, 所以提出攬炒哩個咁偉大既構想, 但佢地既理念就是共產主義
有一個機會比佢地圍爐, 被認同, 手足前手足後, 好好聽.
佢地就好似搵同路人, 搵到知音者, 搵到人生目標咁, 一頭就撞入去, 手足打兩隻字就衝出去.. ...
共產主義比佢地醒。共產個口號系打到資本主義。分錢比窮人。依家系打到窮人。一起死。。。有錢人最多移民。袋住錢邊度去唔到。。。佢地根本系反社會 。反人類

引用:
原帖由 maoleitau 於 2020-3-4 11:50 AM 發表
部份黃絲區議員而家話要搞失業支援喎, 之前唔係話要攬抄咩 ?
知唔知古時中國流冦點吸納新兵
就係搶燒打殺 令到該區人民無活路
只有投身賊匪

引用:
原帖由 maoleitau 於 2020-3-4 11:50 AM 發表
部份黃絲區議員而家話要搞失業支援喎, 之前唔係話要攬抄咩 ?
神又係你鬼又係你
搞到你無份工咪可以扮好人幫你囉

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-3-4 12:56 PM 發表

共產主義比佢地醒。共產個口號系打到資本主義。分錢比窮人。依家系打到窮人。一起死。。。有錢人最多移民。袋住錢邊度去唔到。。。佢地根本系反社會 。反人類 ...
有腦既都唔會選擇做黃絲啦~
不過佢地幾好昆既~
好似我朋友間鋪, 生意麻麻, 是旦貼D什麼五大訴求既野出泥扮黃下店, 又有D傻仔排隊邦親, 又頂到陣, 其實佢藍到發紫, 因為佢個女係女警

引用:
泛暴精神係為反而反唔理後果係社會製造問題,然後要政府補鑊。
有credit就自己攞,有問題就係人地嘅問題,真係宇宙中一個超賤嘅政黨!
不過無計,賤民選賤議員!呢種精神令香港玩完!

香港有呢班人早已死!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-3-4 12:06 PM 發表

香港只要一日樓市股市無事, 都對有錢個班人無咩影響 ...
要社會去幫今次曾捧住攬炒口號並係今次失業嘅泛暴,其實對整個社會好唔公平!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]