• 瀏覽: 10,711
  • 回覆: 74
+8
歌手蔡依林(Jolin)參加北京麥田音樂節,卻在舞台上表演時遭觀眾惡意用雷射筆掃射眼睛等身體部位。眼科醫師指出,國外有...

2014年,美國加州26歲男子Sergio Rodriguez,因為用鐳射「筆」照射警方直升機,重囚14年。

2019年,紐西蘭23歲男子Niki John Gamble-Mackesy,因為用鐳射「筆」照射警察眼睛,判囚3年4個月。

而喺同一年,香港一名男子藏有10支鐳射「筆」,遇到警方詢問時更逃走。喺泛民主派施壓之下,無條件釋放。而兩個月嘅暴亂,多宗警員及記者被強力鐳射「筆」照射事件,至今冇人被檢控。

新聞來源連結:

https://udn.com/news/story/7266/3837085

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-8-9 11:39 PM 發表
咪儍啦 兒童玩具
一隻碗打頭也可以殺人⋯的思維
愚民真煩
即係你同意鐳射筆有殺傷力啦

無嘅,玩到咁,大家鬥用鐳射筆射囉,公平武器對決,我非常讚成

引用:
原帖由 楊onQ 於 2019-8-9 11:42 PM 發表

即係你同意鐳射筆有殺傷力啦
條友話係兒童玩具其實可以自己試下射自己對眼 wor!

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-8-9 11:46 PM 發表

講得咁安全,點解佢哋從來冇人出嚟示範安全

遭lin

大家真係唔好再傻
一齊買多幾支防身

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-8-9 11:46 PM 發表

佢都唔用眼睇野嘅,應該無影響

引用:
原帖由 tl65 於 2019-8-9 11:55 PM 發表
大家真係唔好再傻
一齊買多幾支防身
4舊幾買喺度旁身,我買7仔傘都殺幾隻曱甴啦

引用:
原帖由 楊onQ 於 2019-8-9 11:49 PM 發表

講得咁安全,點解佢哋從來冇人出嚟示範安全
豈敢

支持警察用大功率鐳射槍射暴徒!

恭請垃圾庸醫郭包皮已完出來用佢所謂嘅常理解釋下點解億份之一嘅激光會停到蔡依林?

民協賣旗,大家識做啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]