• 瀏覽: 15,795
  • 回覆: 73
+5

柏豪在IG呼籲把握時間登記做選民。

選民登記昨日截止,不少藝人連日來出席活動呼籲各位登記,一盡公民責任。周柏豪、許廷鏗廷、林欣彤、連詩雅、張惠雅等藝人昨日在Facebook或Instagram出po作最後呼籲。

然而,有內地網民就認為周柏豪叫人做選民是搞港獨,揚言要抵制他,又指他用黑底白字寫出,是支持金鐘衝突的表現。有部分評論更牽扯到楊千嬅身上,指她來大陸開個唱,卻天天在IG支持港獨。有心水清的網民不忿周柏豪被這些人誣蔑,於是留言力挺,稱香港政府也每日呼籲市民登記做選民,反問他們是否港府也在搞港獨,又謂若然黑色是代表港獨,笑言日後要把黑色禁掉,斥責那些網民過度敏感。

至於香港網民對於柏豪的遭遇,深表同情,笑言登記做選民可以投建制派,又謂柏豪不在微博呼籲是正常的做法︰「痴線,唔通叫佢哋登記咩?佢哋連身分證都冇,同佢哋講都嘥氣!」

叫人做選民便是搞港獨?

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/news/娛樂/周柏豪呼籲登記做選民-大陸網民圍攻︰搞港獨!-178925

周生返緊大陸揾人仔,政治野你最好遠離

犬又吠了

引用:
原帖由 TheVirgo 於 2019-7-4 02:32 PM 發表
叫人登記做選民有咩問題,唔通登記選民就係港獨,反中反共

一人一票踢走犯民

quote]原帖由 joe_lo 於 2019-7-4 02:28 PM 發表

選民登記昨日截止,不少藝人連日來出席活動呼籲各位登記,一盡公民責任。周柏豪、許廷鏗廷、林欣彤、連詩雅、張惠雅等藝人昨日在Facebook或Instagram出po作最後呼籲。

然而,有內地網民就認為周柏豪叫人做選 ... [/quote]

中亂扮抹黑工程 

引用:
原帖由 錢太多4 於 2019-7-4 02:38 PM 發表
一人一票踢走犯民
睇吓點,血債票償

傳:黑底白字/白底黑字,代表了什么狀況呢?

大陸網民真係唔知點形容好
香港政府都提示香港人登記做選民啦
叫人登記有乜問題呀?
選咩人係佢哋個人意願

井底化膿功蟲仔真係幼稚無知得可憐, 班暴民同遊行喪屍一夠秤已經仆晒去登記啦, 根本冇登記既都係 "政治冷感沉默大多數". 今次搞暴動令香港市民睇到班犯民破壞香港既惡相, 咁咪自己諗下今次的起心肝去登記既, 會係咩人居多?

最搞笑係佢哋話內地上唔到 IG 㗎喎,何來內地網民呢???
引用:
原帖由 TheVirgo 於 2019-7-4 02:32 PM 發表

引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-7-4 02:28 PM 發表
https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2019/7/1562146689_X6-1280w.png

然而,有內地網民就認為周柏豪叫人做選 ...
根本成班舐共左狗唔係白痴,就係文盲,一係就係青山院友!

我都係選民 但我投建制喎

周柏豪在IG叫人登記選民,用左黑底白字,其實好大暗示,大陸網民已經係微博瘋狂宣傳狂鬧,大陸人一直以為投票比反對派就叫港獨

叫人登記咁都叫攪港獨?
真係草木皆兵
原來內地人咁係咁睇港獨二字

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]