• 瀏覽: 7,249
  • 回覆: 24
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190627/59763543
梁競徽(前名梁烈唯)最近成為反修訂《逃犯條例》遊行示威中的吉祥物,疑屢次被遊行,獲網民封為「將軍澳清泉」,眾多網民將唯唯過往的劇照、生活照配上反送中標語,印在示威物品上,決心與「唯」同行,多得網民熱烈支持,成功令唯唯意外衝出國際,在歐洲新聞節目Euronews上,影到有示威者高舉唯唯的海報,間接令唯唯躋身「國際巨星」,由負皮王變成愛國愛港真男神。
今日張超雄更帶「唯唯」上立法會,在會上高舉唯唯的影片截圖,張超雄望住建制派講:「最近我睇咗一位網民,佢真係幾好,佢真係講得好清楚,『梗係要成立獨立委員會查班差佬,行得正企得正怕咩,除非身有屎』呢啲就係你哋最常用嘅語言,聽吓喇!」
張超雄此舉引起食花生的網民關注,紛紛指唯唯撐警察保公義,要求成立獨立調查委員會,又講笑稱張議員應該幫唯唯打格仔,好好保護唯唯,感覺張超雄「出賣」唯唯,影片被一眾網民瘋傳,有部分網民寫道「見義勇為梁烈唯,人性光輝梁競徽」、「強烈譴責張超雄,保護唯唯,人人有責」、「咁搞法唯唯下屆出嚟參選」。
不過更多網民覺得張超雄可能真心不認識唯唯,竟然稱「唯唯」是一位網民,更將網民疑似改圖內容在會內宣讀,另有網民慨嘆:「果然真亦假時假亦真!」
其實唯唯近年多次將愛國之心表露無遺,又轉用華為手機,在微博寫身為一個中國人感到驕傲,自反送中遊行開始,他深受網民「愛戴」,忽然有一眾IG網民感謝唯唯,讚一向愛國的唯唯勇敢參與遊行,被封「將軍澳清泉」,反觀微博網民以訛傳訛,則在唯唯微博洗版式留言指對他失望,唯唯疑不滿網民不停在其IG留言,表揚他繼續遊行,把心一橫將IG整個賬戶刪掉。

張超雄可能真係唔知改圖...

附件

1561625882_116e.jpg(47.12 KB)

張超雄又出賣自己人,查警察即係同時要查埋暴力示威,暴力示威嘅人又要準備去監獄,等人生更加精彩

民間特首劉華
俾人歌頌十鳩幾年

一句支持明日大嶼,
劉華即變五毛

收皮啦!黎呢度抽水呃撰票
比班爆民屌

呢次事件,証明香港人部分人無乜腦。唔啱聽就負皮王,啱睇一次又變英雄。無語'

國際笑話!!

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-27 07:58 PM 發表
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190627/59763543
梁競徽(前名梁烈唯)最近成為反修訂《逃犯條例》遊行示威中的吉祥物,疑屢次被遊行,獲網民封為「將軍澳清泉」,眾多網民將唯唯過往的劇照、生活照配上反送中標語,印在示威物品上,決心與「唯」同行,多得網民熱烈支持,成功令唯唯意外衝出國際,在歐洲 ...
揾誰做主席,揾高院首席黃法官。全部委員都係黃法官。(司法界被你班漢奷龐斷,全香港五百萬市民都知啦。只有二百萬零ㄧ人扮唔知。)駛乜查,三萬警察都有罪。

唯唯等比TVB收皮啦

收十萬一個月,咁L岸九,連改圖都分辨唔到, 唔怪得是非不分! 網民都有水準過你!

引用:
原帖由 robo_robo 於 28-6-2019 11:17 PM 發表
收十萬一個月,咁L岸九,連改圖都分辨唔到, 唔怪得是非不分! 網民都有水準過你!

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-27 07:58 PM 發表
梁競徽(前名梁烈唯)最近成為反修訂《逃犯條例》遊行示威中的吉祥物,疑屢次被遊行,獲網民封為「將軍澳清泉」,眾多網民將唯唯過往的劇照、生活照配上反送中標語,印在示威物品上,決心與「唯」同行,多得網民熱烈支持,成功令唯唯意外衝出國際,在歐洲 ...
我相信是時候整頓立法會秩序,是一個低效的運作。主席是否要負責呢!

南亞之父柒到呢

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-27 19:58 發表
收檔啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]