• 瀏覽: 3,428
  • 回覆: 26
呀爺掟佢老美貨到9月佢政府就無錢運作

鬥耐打,邊個重傷,兩敗俱傷,奧巴馬個時都唔夠膽甘做,系因為先傷己後傷人,系肥普傻鬼左,兩個大國甘玩對全球影響唔細

大陸A股跌到得番 2千7百點

人民幣兌美元跌穿 7.1

即係 100港幣 換到 90人仔

好快 人民幣就會變癈紙

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-8-6 03:49 PM 發表
呀爺掟佢老美貨到9月佢政府就無錢運作
美國無錢就會出兵隨便打幾下,搞到人地政權倒台

之後阿拉伯班人就會乖乖俾錢

佢根本唔驚國債賣唔出

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-8-6 03:14 PM 發表
美股周一重挫!道指大跌767點!美股蒸發17萬億人民幣!

目前點位來看,美國股市每下跌1%的市值損失……等同於中國股市下跌4%!!
……

因為美國股市是百年歷史最高位!!中國呢?還沒有超過2007年!
……
現在就是看,誰更能承受損失和壓力!!
……
. ...
仲有,美國人全副身家在股市..
中國人儲蓄多,身家在銀行及住宅上..

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-6 03:57 PM 發表

美國無錢就會出兵隨便打幾下,搞到人地政權倒台

之後阿拉伯班人就會乖乖俾錢

佢根本唔驚國債賣唔出
原本都想搞伊朗,不過俄羅斯和中國撐腰,即時收兵,打一場大量軍費,以現在美國甘窮好難支撐持久戰,睇中伊朗美元對石油,但伊朗現在用人仔對石油,個一帶一路核心中國和俄羅斯唔會出兵,一打就全面戰爭

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-8-6 03:53 PM 發表
大陸A股跌到得番 2千7百點
人民幣兌美元跌穿 7.1
即係 100港幣 換到 90人仔
好快 人民幣就會變癈紙
根本中國人財富唔係投入股市中,所以A股跌,冇乜人受影響...
人民幣主要購買係國內產品,人民幣跌最多外國貨貴左,但佔消費比例低...

反而美國人均欠債極高,資產投放在股票上,靠股息及股票升值維持生活..
股市一跌,好多美國人資不抵債,死得...

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-8-6 04:12 PM 發表

仲有,美國人全副身家在股市..
中國人儲蓄多,身家在銀行及住宅上..
問題在於,銀行為左俾利息存戶

會把存戶的錢投資去股市

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]