• 瀏覽: 5,063
  • 回覆: 52
大陸由官方到民間都唱好「中國第一運動」──大媽廣場舞,有城市婦女說,廣場舞是減壓良方;亦有農村留守大媽說,是排解寂寞的好方法。可是自從新移民愈來愈多,近年大媽都開始殺入香港屋邨,於凌晨時分或者天未光就會聞歌起舞。不少居民投訴嘈吵的大陸背景音樂如同音波功,令人難以入睡,非常擾民。即使有居民勸阻,甚至斥罵她們很自私,她們都不為所動。於是《東張西望》又再出動,派攝製隊實地採訪,發現大媽竟然亂收錢,問題嚴重。網民大讚《東張西望》做到嘢,而記者李旻芳更加厲害,繼早前親自到石硤尾白田邨麗水樓,死忍臭味貼身採訪倒屎狂徒後,今次同樣無懼大媽,大膽上前希望走進她們的內心世界。

康文處,算吧啦

新聞來源連結:

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2294534/直擊大媽侵襲屋邨真相 李旻芳揭廣場舞違法收錢賺到笑

大媽去到邊都咁討厭,係得班舔中旺財盲撐,因為班畜生老母正正就係呢類大媽!

引用:
原帖由 日行千里 於 2019-3-15 11:04 AM 發表
大陸由官方到民間都唱好「中國第一運動」──大媽廣場舞,有城市婦女說,廣場舞是減壓良方;亦有農村留守大媽說,是排解寂寞的好方法。可是自從新移民愈來愈多,近年大媽都開始殺入香港屋邨,於凌晨時分或者天未光就會聞歌起舞。不少居民投訴嘈吵的大陸背景音樂如同音波功,令人難以入睡,非常擾民。即使有居民勸阻,甚至斥罵她們很自私,她們都不為所動。於是《東張西望》又再出動,派攝製隊實地採訪,發現大媽竟然亂收錢,問題嚴 ...
杏+橙大6大嗎……?……

聘請南亞黨保安出馬踢班大6婆走啦,姦埋班大媽都得,睇吓佢哋走唔走

其實唔只廣場舞大媽,仲有太極老人丶街頭健身教練,一樣霸住個場賺錢

跳老舞,福街鳥,香港陸沈

應該趕班大媽去元朗搵食。    

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2019-3-15 11:10 AM 發表
大媽去到邊都咁討厭,係得班舔中旺財盲撐,因為班畜生老母正正就係呢類大媽!
你都知班佔畜日日嗌咪,尤其是班狗鳴團好撚煩咩?

引用:
原帖由 日行千里 於 2019-3-15 11:04 AM 發表
大陸由官方到民間都唱好「中國第一運動」──大媽廣場舞,有城市婦女說,廣場舞是減壓良方;亦有農村留守大媽說,是排解寂寞的好方法。可是自從新移民愈來愈多,近年大媽都開始殺入香港屋邨,於凌晨時分或者天未光就會聞歌起舞。不少居民投訴嘈吵的大陸背景音樂如同音波功,令人難以入睡,非常擾民。即使有居民勸阻,甚至斥罵她們很自私,她們都不為所動。於是《東張西望》又再出動,派攝製隊實地採訪,發現大媽竟然亂收錢,問題嚴 ...
太極班有無收$$$

引用:
康文處,算吧啦
殺入香港屋邨......  真心膠定抽錯水呢?

如果係東張西望講嗰個
收錢唔過份
$40 1個月 
平均1$1日
收到笑? 我真係呢個價錢唔覺會收到笑
公公婆婆就天天有人陪著打發時間
而且做運動嘅老人家
亦會少d病痛
真係禁佢地.你地係咪會日日咁陪住老人家?

等同好多早上太極拳太極劍班
有d師傅都係咁樣收 
咪一樣好幾十年冇人嘈

你們爭對廣場舞係內地傳入o者......

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-15 12:03 PM 發表

太極班有無收$$$
有.
好多都係幾十 一個月
D師傅唔係賺好多
計落都只係飯盒錢
仲可能要係1個飯盒分3餐.......

仲有大媽表演法輪功, 支持禁止所有街頭表演

少見多怪 係大陸一早就收架拉
仲有啲要規定幫你買制服
話感覺整齊喎
呢個世界邊有免費午餐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]