• 瀏覽: 21,255
  • 回覆: 80
  • 追帖: 2
雖說行行出狀元,但總不會有女仔想加入運輸業做跟車送貨,30歲的朱芊佩(小朱)8年前開始做超市拆貨,一年多前開始做跟車送貨,女仔人家,仲要跟5噸半貨車送糧油雜貨。小朱道出入行經過:「入行之前做過很多工作,寫字樓、酒店及餐廳,清潔也做過,做過很多行也發現自己不太適合,所以份份做唔長。嘗試過那麼多行,始終...

其實一般港女啫,把聲仲粗粗地!

只係冇乜後生港女做呢D粗重工!

新聞來源連結:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/realtime/article/20180601/58266652

女俠

引用:
原帖由 宇宙外圍的主題 於 2018-6-1 10:17 PM 發表
女俠
又唔覺得有幾正啫!

遲D搵到男人要,嫁埋,到時唔洗咁在意自己個look!到時頭髮都剪短埋,變左阿姐就冇人理架啦!

毒果幫佢賣行曬廣告,係咪肥佬黎睇中佢唧

應該快啲考番個牌,出部VAN做GO GO VAN好過做派街。

良油雜貨多數d阿叔做,要托幾包米,係迷得嫁你

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-1 10:34 PM 發表

又唔覺得有幾正啫!

遲D搵到男人要,嫁埋,到時唔洗咁在意自己個look!到時頭髮都剪短埋,變左阿姐就冇人理架啦!
有D酸味

而家做呢行有無15000人工

可惜老牛聲,唔配個靚樣!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-6-1 10:48 PM 發表
而家做呢行有無15000人工
係咁上下啦

未見過就係新聞

唔使搵,女人只有等人溝.

著裙仔個LOOK也不錯啊... 應該會有不少追求者吧...

天氣咁熱,唔知會唔會好似一般男工咁打大赤肋搬貨呢  

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-1 10:50 PM 發表
可惜老牛聲,唔配個靚樣!
十清一濁格

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]