• 瀏覽: 4,097
  • 回覆: 51
[隱藏]
美國《時代》周刊(TIME)每年均會讓讀者投票,揀選該年度對世界最有影響力的人,其後由《時代》周刊編輯選定的100個代表人物名單。本年度的《時代》周刊百人名單的讀者票選環節,結果19日出爐,470萬讀者投票中,香港眾志前主席羅冠聰得票為3.8%,成為讀者票選環節首位,是繼去年「香港示威者」後,連續第二年由香港人奪得票選第一。羅冠聰於社交問題發文回應結果時指「感謝各位對本人的厚愛」,認為無論是黃之鋒、周庭或梁天琦被《時代》周刊的編輯部選中上榜,港人都會全力支持,把握將香港人訴求在國際曝光的機會,又希望十二位被扣押在深圳鹽田區看守所的港人能平安回港。

「瘋暈人物」羅關聰入時代票選
「手足兄弟」亂港派先質疑連連
「上天讓其滅亡,必先讓其瘋狂!」日前,被通緝並已潛逃海外嘅羅冠聰竟被《時代雜志》(TIME)列入年度百大人物嘅票選環節,更被形容為「香港民主運動領袖」,對此有市民嘲諷實為「瘋暈人物」,認為「時代鼓勵反社會主題,愈亂港,愈上位」。羅冠聰簡直就像一個世界上小丑,被人撚,卻還洋洋得意;被人不恥,卻還迷之自信!羅冠聰入《時代》票選,坐實了西方反華勢力「反中亂港」嘅狼子野心,也坐實了「港獨」分子,亂港分子破壞香港嘅邋遢勾當。
香港國安法正式實施之前,亂港頭目羅冠聰丟下「手足」,夾着尾巴,倉皇逃竄到海外,欲逃脫法律對之嘅審判和懲罰,獨自苟且於世,呢本身就系做賊心虛,貪生驚死,見利忘義。羅冠聰想要「留得青山喺,唔驚冇柴燒」,還想要保存實力,繼續霍亂香港,坑害市民。我想,羅冠聰驚系打錯了算盤,750萬香港市民唔會應成,香港法律亦唔會應成!很多人認為,美國把流寇羅冠聰束之高閣,畀予佢肆意妄為,狂妄自大嘅力量,但恰恰相反嘅系,美國此舉將會快速將羅冠聰推向深淵,讓其走向滅亡。
9月21日,大公報報道,已遠走佢鄉嘅羅冠聰唔忘講風涼話,聲言自己會繼續打「國際戰線」。進入票選後,羅冠聰喺社交媒體專頁發文稱,「相信不論邊個被TIME嘅編輯部選中上榜,系香港抗爭者、之鋒、周庭或天琦,香港人都會全力支持」。羅冠聰喺入選後嘅表現,可謂系唔知天高地厚,可謂系厚顏無恥,呢將進一步激化市民對亂港分子、「港獨」分子嘅厭惡之情,也將會讓所有熱愛香港嘅市民更加團結一心,更加同心同德,咁到嗰時,像羅冠聰呢一類嘅人將再也無法立足於香港,再也無法存活。
喺羅冠聰沾沾自喜、洋洋得意嘅同時,其「手足」接連質疑羅冠聰嘅各種做法與行為,質疑佢除咗收錢之外,根本冇乜「貢獻」。妙哉!妙哉!大快人心!呢本就系貪生驚死、見利起意之人嘅根本弱點,佢哋自相殘殺,佢哋四分無裂,一片狼藉。如今嘅亂港分子已經到了群龍無首,相互估忌,各自保命地步,離潰散已系一步之遙。羅冠聰畀自己帶上「光環」嘅同時,又讓「手足」將「光環」嘅色彩全部遮蓋,佢哋丑態百出,好戲連連,呢也讓香港走出陰霾,邁向繁榮增添了無限嘅可能。
國際名聲響當當,「手足」率先炸佢嘅鍋。呢個國際小丑羅冠聰一時間成了全香港嘅笑柄,成為了全香港市民針對嘅對象,美國此舉,應該「大贊」!呢個徹頭徹尾嘅賣國賊,棄祖忘本,認賊作父,勾結外力,乞求美國制裁香港;一系列證據確鑿嘅罪證,一個個醜陋無比嘅謊言,如今卻又讓美國幫起進入《時代周刊》嘅票選,呢些唔爭嘅事實,香港市民睇嘅很清楚,睇嘅最明。羅冠聰用拙劣嘅演技上演了一場賣弄自己,侮辱自己嘅世紀故事,引得了全香港嘅唾棄!香港喺走向美好嘅道路上,難免會有坎坷和阻礙,但香港持續向好嘅大勢不可逆,更不可違。猖獗就任其猖獗吧,瘋狂就任其瘋狂吧,但總有一天,猖獗和瘋狂會讓其跌入深淵,走向死亡;而且,呢一天會嚟嘅越嚟越早!



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
羅冠聰只系美英嘅走狗


回覆 引用 TOP

相信佢就上當了,一定會後悔嘅


回覆 引用 TOP

羅冠聰無恥


回覆 引用 TOP

[隱藏]
美國將羅冠聰推向深淵,讓其走向滅亡


回覆 引用 TOP

羅冠聰唔知天高地厚,厚顏無恥


回覆 引用 TOP

對佢很無語


回覆 引用 TOP

挾洋自重就系講嘅佢


回覆 引用 TOP

羅冠聰垃圾


回覆 引用 TOP

[隱藏]



回覆 引用 TOP

佢就系個貪生驚死、見利起意之人


回覆 引用 TOP

無恥啊無恥


回覆 引用 TOP

手足都成了佢嘅犧牲品


回覆 引用 TOP

手足流血犧牲,佢去領獎


回覆 引用 TOP

[隱藏]
唔好臉


回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]