• 瀏覽: 13,122
  • 回覆: 17
這場戲有違香港反對派頭頭的一貫作風,就是頭頭們都只叫人家的兒女衝,自家兒女都藏得好好不干政事。
肥佬黎在香港不可一世時,尚不見黎公子跟著玩,現在窮途末路時,怎會把兒子拖下水?雖知黎公子這動作,輕則叫親情救父,重則是勾結外國勢力的國安罪,難道他打算永世不回香港,父子生死不復相見?
最奇怪的黎公子的叔叔伯伯嬸嬸們,如李柱銘、陳四萬已保釋的何俊仁、吳藹儀等,都是多年政棍跟肥佬多年交情,怎不攔一下世侄不要做這害父害己、於事無補之擧?
要替肥佬黎在外國「喊冤」,有一大堆從香港逃出去的黑暴名人,何必是最受肥佬保護的黎公子呢?

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 直線國國王 於 2023-1-18 06:50 發表
這場戲有違香港反對派頭頭的一貫作風,就是頭頭們都只叫人家的兒女衝,自家兒女都藏得好好不干政事。
肥佬黎在香港不可一世時,尚不見黎公子跟著玩,現在窮途末路時,怎會把兒子拖下水?雖知黎公子這動作,輕則叫親情救父,重則是勾結外國勢力的國安罪,難道他打算永世不回香港,父子生死不復相見?
最奇怪的黎公子的叔叔伯伯嬸嬸們,如李柱銘、陳四萬已保釋的何俊仁、吳藹儀等,都是多年政棍跟肥佬多年交情,怎不攔一下世侄不要 ...
孤注一擲,博耶so打救。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2023-1-18 08:28 發表

孤注一擲,博耶so打救。
我說是主子要榨乾狗子的利用價值,連狗子的狗子都不放過。

好嗰邊講就係人盡其材,物盡其用。
壞嗰邊諗就係鳥盡弓藏,兔死狗烹。

佢都係盡下力, 佢都預咗佢老豆都冇乜機會出嚟

以利相交,利盡則散,以勢相交,勢去則傾,以權相交,權失則棄。
成班牛鬼蛇神, 都係為個人政治利益而拉幫結派,毒黎依家正係失勢失權又冇利,大難臨頭豬朋狗友各自飛,跟毒黎劃清界線,肥西你自己死好喇。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2023-1-18 06:50 發表
最奇怪的黎公子的叔叔伯伯嬸嬸們,如李柱銘、陳四萬已保釋的何俊仁、吳藹儀等,都是多年政棍跟肥佬多年交情,怎不攔一下世侄不要 ...
其實呢個問題嘅根源係—-肥佬黎有兩個老婆!
喺英國做騷救父嘅係大婆個仔,但係財政大權郤是在二房度⋯⋯
今次場戲似乎係有人想借刀殺人都唔定

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2023-1-18 15:05 發表

其實呢個問題嘅根源係—-肥佬黎有兩個老婆!
喺英國做騷救父嘅係大婆個仔,但係財政大權郤是在二房度⋯⋯
今次場戲似乎係有人想借刀殺人都唔定
真係有兩房?呵呵

黃腦袋智商係咁上下,
可能鬼佬律師團見無得係香港打官司揾銀,
貢獻一條屎到唔屎嘅橋俾黎公子跌落去
目的係斬返筆大大筆律師費,
然後棄之!
(參考香港律棍人血饅頭:
慫恿小黃人用暴力出街暴動,
然後班律棍從中獲取擔保、官司..等暴利!
排住隊送錢俾佢地使!
仲有一個可能性係肥佬黎自己嘅意思,
佢一直認爲外國勢力保護之下,
從來無怕過香港政府,
所以明目張膽煽動港獨,
點知坐監之後,
無見英美外國勢力有咩實際救駕行動,
於是叫個蠢兒子問問英國首相,
點知留下勾結外國勢力證據了!

引用:
原帖由 山上的天才 於 2023-1-18 21:10 發表
黃腦袋智商係咁上下,
可能鬼佬律師團見無得係香港打官司揾銀,
貢獻一條屎到唔屎嘅橋俾黎公子跌落去
目的係斬返筆大大筆律師費,
然後棄之!
(參考香港律棍人血饅頭:
慫恿小黃人用暴力出街暴動,
然後班律棍從中獲取擔保、官司..等暴利!
排住隊送錢俾佢地使!
仲有一個可能性係肥佬黎自己嘅意思,
佢一直認爲外國勢力保護之下,
從來無怕過香港政府,
所以明目張 ...
真是樹倒猢猻散

我認為係基於現實問題
佢個仔都唔挺身而出
外國人有咩野立場為肥佬發聲?
就似外國人講六四,就要拉王丹出黎
香港黑暴之亂,就要拉羅冠聰出黎,企係旁邊都好
意思係,外國勢力要介要,也要出師有名
唔係點解西媒成日拉啲九唔搭八
自稱新疆人出黎話自己逃出黎,曾受迫害做見證
最好笑係,新冠時期,美國老屈話係武漢P4實驗室出問題
有幾個自稱係實驗室前工作人員,蒙晒面出黎作證
P4個主任回應,唔露臉至少報個名出黎
等佢知道呢幾個人係咪真有係P4做過

如果黎公子唔出面,表示家人都唔緊張
外國人真係不容置喙

早啲搞掂單case, 再拖連份身家都俾哂律司,要黎公子自食其力,有啲難度。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]