• 瀏覽: 5,057
  • 回覆: 6
+3
大陸爆疫,全世界好多國家順理成章收緊中國入境檢測要求,但港官竟然宣布取消入境pcr。
呢一批港官,印象最深刻就係接受電視訪問時書架上重複擺著同一本習總頭像書籍,七一後不斷強調學習主席講話精神。。。

冇呢種太監特質, 維尼鬼比你上位, 維尼身邊個d又係呢類

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2022-12-28 09:38 PM 發表
大陸爆疫,全世界好多國家順理成章收緊中國入境檢測要求,但港官竟然宣布取消入境pcr。
呢一批港官,印象最深刻就係接受電視訪問時書架上重複擺著同一本習總頭像書籍,七一後不斷強調學習主席講話精神。。。
既然香港有咁多人要求盡快跟大陸通關。
假如通關後,香港唔跟大陸嗰套行,先把防疫限制取消。
試想想會出現什麼問題?
由於大量內地遊客沒法出示疫苗通行證,現實下便要豁免他們進入處所的限制。
到時便會出現本地人跟遊客的限制待遇差別。
香港人就會鬧,只限制本地人,而不限制國內人。
況且有大量人如獲得豁免的話,限制措施已形同虛設失去意義,倒不如取消。

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2022-12-28 21:38 發表
你睇乜野網台訪問咁有趣, 見到特首接受電視訪問時書架上會重複擺著同一本習總頭像書籍?

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-12-29 11:00 發表

你睇乜野網台訪問咁有趣, 見到特首接受電視訪問時書架上會重複擺著同一本習總頭像書籍?

係海關女關長

既然隔離令取消,中招密切接觸都可以周圍走,仲要扮高章大陸返香港做核酸來做乜,離地又擾民。呢D就係官僚囉。

引用:
原帖由 Georgeguo 於 2023-1-25 23:18 發表

係海關女關長
咁一本習總頭像書籍呢?
是女關長預備的嗎?
有冇相片可以証實你冇講大話?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]