• 瀏覽: 5,255
  • 回覆: 10
啱啱睇到個新聞,yahxx竟然引用一啲不明來歷嘅fb貼文出新聞。
內文係講述有人指責某名手錶嘅廣告內有暗示,但坊間其實又唔覺有大量討論,直至。。。。依啲無根無據嘅坊間討論,比yahxx推到成為一個「新聞」嘅層次,事情就慢慢發酵。
「無根據新聞」會否從此成為風氣?

https://hk.news.yahoo.com/勞力士發佈- ... 呼籲警員-182131494.html

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-1 07:08 PM 發表
撐警人士喎,你信唔信?
我覺得yahoo新聞嘅內部更值得關注。
若果係有計劃協助煽惑兩邊情緒,令社會不穩定,
我直言覺得國安應該關注一下yahoo新聞。
p.s.
而嗰啲二打六,唔洗理佢。

名牌潛水錶已經幾十年,點會有問題,有人乘機挑撥離間,製造事端,其心險惡

yahoo 根本係毒果2.0 特別係個娛樂版,就係毒果風格,
所5-6年前轉用google 搜尋 ,唔洗眼冤

依家啲新聞真係咩都講一餐 ,所以yahoo 有報導並唔出奇

假新聞處處都有,人人都要自己要小心分辨真偽。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2021-10-1 07:58 PM 發表

我覺得yahoo新聞嘅內部更值得關注。
若果係有計劃協助煽惑兩邊情緒,令社會不穩定,
我直言覺得國安應該關注一下yahoo新聞。
p.s.
而嗰啲二打六,唔洗理佢。
我一直都有睇雅虎新聞~
佢以前係可以留言同埋給讚和嬲, 但而家完全刪掉功能~
所以編綵變成單向~
唔知係咪為咗客戶的商業決定...

無反對派咪睇fb囉,唔通睇hk01,hket,巴士支拿報咩

雅虎早就變晒新聞農場
取消埋留言功能,變成單一輸出

支持新聞管制,不要媒體胡說八道。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]