• 瀏覽: 52,183
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
+2
因為根本冇任何好故事講,連打飛機都唔知點打
樓越嚟越貴,平民越嚟越無力負擔,要住屋就唯有不斷降低要求
港鐵只加不減又唔見佢改善事故頻生問題
條路越嚟越塞車,但係明明同巴士無關就一再減班收車
集會同新聞自由不斷收窄,只可以支持政府同中共,遊行竟然要如古代囚犯遊行示眾咁行
選特首嘅權利被剝奪,立法會淨係得建制保皇狗你揀
警權過大缺乏約束,胡亂打人冇後果
天價明日大嶼破壞生態
香港文化逐漸被蠶食,街上講普通話越嚟越多,小朋友廣東話 (母語) 都未講好就全普通話上堂

香港前景 (無論政治同民生) 只會日漸暗淡,再加上政府無能只識親中,難怪咁多人有錢冇錢都要移民

講得好,支持樓主即刻移民大英國享受民主自由嘅幸福!  再唔係,飛去美利堅都唔錯架,享受白人對你嘅熱愛,觀摩下隨時隨地槍擊表演,幾好幾好,仲有,大麻任你買,阿仔阿女早啲學識吸大麻,就早啲融入美國社群,好事好事!

go go go !

對,香港本身沒有好故事的,故事係由主人創出的,不為香港貢獻還唱衰香港的,吾該躝屍趌路。 go go go x 2

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2023-4-29 11:06 發表

樓越嚟越貴,平民越嚟越無力負擔,要住屆就唯有不斷降低要求
集會同新聞自由不斷收窄,只可以支持政府同中共,遊行竟然要如古代囚犯遊行示眾咁行
天價明日大嶼破壞生態
香港文化逐 ...
樓主剪埋啲咁灰嘅嘢,放埋一齊講,點會開心呢?咁咪快啲坐言起行,去揾一個地方冇佢講嘅嘢去住囉!搵到嘅記得將啲好嘢公告天下啦,好嗎?

不過咁,暫且建議一個地方畀樓主去考慮一下啦,就係太平洋啲島國啦!嗰度樓價一定平、冇地鐵唔使逼、遊行冇人埋你、警察又唔多、又冇明日大魚去擔心、根本就冇凸手去選,幾自由、幾清新空氣呢?

想食嘢,跳落海捉條魚就有嘢食啦、落海邊紅樹林捉泥蟹食又得!簡直係天堂呢,喺咪?

引用:
原帖由 4300dtns 於 2023-4-29 15:46 發表

對,香港本身沒有好故事的,故事係由主人創出的,不為香港貢獻還唱衰香港的,吾該躝屍趌路。 go go go x 2
最唔為香港貢獻咪個垃圾政府囉
樓價難以負擔唔解決
放縱港鐵只加不減
港燈人出錯搞到斷電仲派獎金
遊行搞到囚犯遊街咁
教育制度僵化死版又唔解決
塞車處處又唔解決
強推明日大嶼浪費公帑破壞生態環境,但明明有好多棕地可以回收發展
……
如果香港係好嘅,根本唔需要搞呢D活動打飛機,亦唔會咁多怨氣咁多人移民,更唔會有立法會拉布

引用:
原帖由 4300dtns 於 2023-4-29 15:46 發表

點解唔係班無能高官躝屍趌
俾我地建立一個真正為香港人著想嘅香港

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2023-4-29 11:06 發表

天價明日大嶼破壞生態
香港文化逐 ...
見疑即報

支持國安法

引用:
原帖由 big3624 於 2023-4-29 21:12 發表

見疑即報

支持國安法
講就兇狠,做就碌撚

引用:
原帖由 big3624 於 2023-4-29 21:12 發表

見疑即報

支持國安法
除左呢幾隻字你仲識打咩回覆
悶唔悶

引用:

天價明日大嶼破壞生態
香港文化逐 ...
回歸前香港沒有新聞自由
沒有得選立法會
港督在立法局坐的位置高人一等,是立法會行政局主席
回歸前香港起咩基建更唔會咨詢香港人

回歸前只要議決成立,但有任何對英國不利既事可以立即發還
回歸前你住既醫院係瑪嘉列,開車既路叫英皇道。

你唔好再比人洗腦啦
咩立法會入去是建制派? 不嬲一入議會,你論議案最終通過定否決, 就係建制既一部分架啦。

所以你班無咩logic既人比人洗腦到一個點。。。
你唔係以為共和民主兩黨,邊個當政對手就係反對下化???
入得議會就係建制一部分架啦! 唔明?
自己想下我講咩啦

吾好再拿黑暴技倆出來説事,經過兩三年,香港人受夠了,不再收貨,要唱衰香港的,去老尾陰國吧,那庶應該歡迎黑暴的,go go go!

引用:
原帖由 4300dtns 於 2023-4-30 11:20 發表

吾好再拿黑暴技倆出來説事,經過兩三年,香港人受夠了,不再收貨,要唱衰香港的,去老尾陰國吧,那庶應該歡迎黑暴的,go go go!
不如諗下點解咁多人唱衰香港
唔係解決提出問題嘅人

引用:
原帖由 oyear 於 2023-4-30 11:09 發表

回歸前香港沒有新聞自由
沒有得選立法會
港督在立法局坐的位置高人一等,是立法會行政局主席
回歸前香港起咩基建更唔會咨詢香港人

回歸前只要議決成立,但有任何對英國不利既事可以立即發還
回歸前你住既醫院係瑪嘉列,開車既路叫英皇道。

你唔好再比人洗腦啦
咩立法會入去是建制派? 不嬲一入議會,你論議案最終通過定否決, 就係建制既一部分架啦。

所以你班無咩logi ...
唔係同你地同一政見就係被洗腦

你估我地唔想說好香港故事咩
但係我地真係搵唔到咩好故事
更加唔想明知香港千瘡百孔都要粉飾太平打飛機

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2023-4-30 11:21 發表

不如諗下點解咁多人唱衰香港
唔係解決提出問題嘅人
都話吾好再用黑暴技倆囉,吾好無限放大一D小撮野,好多人唱衰香港? 夠換領回鄉証的人多?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]