• 瀏覽: 4,530
  • 回覆: 10
那些 偷渡到美國的人民, 大部分也是因為 在自己國家找不到工作, 加上他們國家貧窮政府很難 養這麼多的 失業人民, 於是被迫冒險來到美國 找尋 生活機會。

假如 美國能就先在這些國家, 推行 一帶一路 的建設計劃, 使這些國家能夠得到更多就業機會, 當他們找到工作 之後, 願意偷渡到美國難民就會大大減少了。
加上一帶一路的城市建設, 這些國家城市生活得到改善, 他們就會更願意留在自己國家生活了。

因此假如歐洲也要解決中東難民兒童的問題, 只需要停止中東的戰亂, 然後G8 國家一起 實行一帶一路的計劃, 幫助中東這些國家城市建設 和增加就業機會, 使中東人民安居樂業, 就能解決難民兒童的問題了。

一帶一路是互相互利的 建設性工作, 能幫助所有發達國家解決產能過剩的問題, 你們發達國家也能增加就業的機會。

所以要好好珍惜這個合作的機會, 行義的國家必定會有好報的。

不需要擔心 城市建設的債務問題, 因為主耶穌說過。

馬太福音 6:34 所以不要為明天憂慮.因為明天自有明天的憂慮.一天的難處一天當就夠了。

先解決今天的日用飲食便好了。

支持

口口聲聲人權大國,難民兒童營衰過住狗屋,人權組織選擇性失明又一鐵證,咪用未來遮敞今日應做嘅
願意扶持一早做咗啦,呃撥款咋,老美有大量老舊設施要更新,一萬億唔夠

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-6-28 08:58 AM 發表

馬太福音 6:34 所以不要為明天憂慮.因為明天自有明天的憂慮.一天的難處一天當就夠了。

今次支持樓主主耶穌
得即高歌失即休,多愁多恨亦悠悠。
今朝有酒今朝醉,明日愁來明日愁。

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-6-28 08:50 AM 發表
那些 偷渡到美國的人民, 大部分也是因為 在自己國家找不到工作, 加上他們國家貧窮政府很難 養這麼多的 失業人民, 於是被迫冒險來到美國 找尋 生活機會。

假如 美國能就先在這些國家, 推行 一帶一路 的建設計劃, 使這些國家能夠得到更多就業機會, 當他們找到工作 之後, 願意偷渡到美國難民就會大大減少了。
加上一帶一路的城市建設, 這些國家城市生活得到改善, 他們就會更願意留在自己國家生 ...
太理想化了,美國不會容許這樣做,美國最希望天下大亂,才能混水摸魚,從中獲利。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-6-28 11:17 AM 發表

太理想化了,美國不會容許這樣做,美國最希望天下大亂,才能混水摸魚,從中獲利。
正解,美帝從來不是正義化身,只顧自身利益,對別人不會關心,更會不擇手段

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-6-28 08:58 AM 發表

耶穌是什麼國籍?
  讀歷史知道,基督教是中東國家的宗教信仰,點解依家變成白人信仰?更唔明點解佢哋係上帝的選民?
其他啲民族就唔係選民咩?
上帝幾時講過??⋯⋯

引用:
原帖由 qq338 於 2021-6-28 12:43 PM 發表

耶穌是什麼國籍?
  讀歷史知道,基督教是中東國家的宗教信仰,點解依家變成白人信仰?更唔明點解佢哋係上帝的選民?
上帝幾時講過??⋯⋯
天國

引用:
原帖由 qq338 於 2021-6-28 12:43 發表

耶穌是什麼國籍?
上帝幾時講過??⋯⋯
to be fair,
耶穌講嘅福音,係俾"上帝嘅選民"以外嘅人,
同埋本來係"上帝嘅選民"但又選唔上嘅人。
-----------------------------------------------
講返正題,
一帶一路係一個good idea,
但由美國/西方國家嚟實行,
結果咪又係一件搾乾發展中國家嘅工具?

其實最大嘅問題唔係用咩名堂去開發,
而係發展合作嘅係以較公平同尊重嘅關係,
定係似主僕呢啲要分莊閒尊卑嘅關係嚟合作。

西方嘅文化一直係口講公平但實分階級,
同西方嘅所謂合作,其實不過係賣身賣豬仔。

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2021-6-28 08:50 AM 發表

加上一帶一路的城市建設, 這些國家城市生活得到改善, 他們就會更願意留在自己國家生 ...
美國政策:搶、劫、霸,幫…唔係國策,就算(幫)都係明幫暗搶,無野搶點會幫!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]