• 瀏覽: 1,426
  • 回覆: 10
別國內政情況係冇討空間,只可作新聞分享。

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-5-2 02:58 PM 發表
印度國家疫情失控,官員一堆廢柴 ,講就天下無敵 , 做就無能為力 ,資本家包機出走外國,民主制度的慘劇。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/64f5dc4da788559f5f71f9357986e2ad.jpg/rm2XOVtRR76Wh1vuOD0-35BgP-NXdBcfo97X26Pe19s?v=w1920
“代替那存在着階級和階級對立的資產階級舊社會的,將是這樣一個聯合體,在那裡,每個人的自由發展是一切人的自由發展的條件。”
從疫情控制態度上看,中共依舊是踐行共產黨宣言的共產主義政黨,之所全民舉國動員嚴格防疫,就是為了爭取最廣大的普通人扛過疫情,追求自己的自由與發展。

黃狗話民主制度嘅好處係當權者做得唔好下次可以用選票嚟懲罰佢, 由人民當家作主喎。
不過而家"人民"仲有冇命等到下次選舉去行使佢哋嘅權利 就唔知喇。

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-2 03:08 PM 發表
唔係呀,我見美國英國澳洲嗰啲, 成日都對"別國"嘅內政好多意見個喎。

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-2 03:08 PM 發表
我地只系用地表上最強 及最大既所謂民主國家 既惡行來反映中國才是真民主國家

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-3 03:51 PM 發表

唔係呀,我見美國英國澳洲嗰啲, 成日都對"別國"嘅內政好多意見個喎。
我地華人文化高尚,別國怎可以比得上我地呢。

其他所謂民主國家不值一提。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-3 03:50 PM 發表
黃狗話民主制度嘅好處係當權者做得唔好下次可以用選票嚟懲罰佢, 由人民當家作主喎。
不過而家"人民"仲有冇命等到下次選舉去行使佢哋嘅權利 就唔知喇。
中國染疫10萬人,4千名官員問責下台。
美國染疫3300萬,無人需要負責。
印度染疫2000萬,無人下台。

所謂美式民主,就是形式民主,4年一次2選1,就是民主了,這是什么垃圾民主?

西方果D唔系民主制度,只系叫"選舉制度", 選舉治國

估吾到福奇講嘢咁鬼幽默!
十日!?
印度人連個厠所都起吾到!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]