• 瀏覽: 1,614
  • 回覆: 14
人哋紫荊黨創黨人話希望能吸納25萬會員。

港奸就仆倒咁出嚟比咗條屎橋。
港奸就講咗咩仁義道德嘅不知所謂嘅建議。

我個人比較功利主義:不妨係各大報章登廣告:凡加入紫荊黨每人可得百康、惠佳$500現金禮券,另增設個人推薦獎每介紹一人入黨再得一百元禮券獎賞,唔好話25萬黨員,250萬都唔係難事。

歡迎網友提供更屎嘅橋。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-20 11:32 AM 發表
人哋紫荊黨創黨人話希望能吸納25萬會員。

港奸就仆倒咁出嚟比咗條屎橋。
港奸就講咗咩人義道德嘅不知所謂嘅建議。

我個人比較功利主義:不妨係各大報章登廣告:凡加入紫荊黨每人可得百康、惠佳$500現金禮券,另增設個人推薦獎每介紹一人入黨再得一百元禮券獎賞,唔好話25萬黨員,250萬都唔係難事。

歡迎網友提供更屎嘅橋。
紫荊黨黨章是什麼?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-20 11:35 AM 發表

紫荊黨黨章是什麼?
紫荊黨黨綱列明,該黨的核心主張是「為全體香港人爭取下一個五十年不變,追求百年『一國兩制』」。紫荊黨會鼓勵及支持代表他們理念的候選人,參與香港各級選舉,包括特首選舉委員會和特首選舉,並定下招收25萬名黨員的目標。

經歷2019黑暴事件,相信百年港人治港應該唔可能,但願剩下嘅時間港人應好好珍惜,唔好再破壞咁美好嘅家園。

以某網友能力這個屎橋係佢腦中係最好

ps:某網友投訴封鎖軍演帖,你可以投訴佢軍事資訊放錯區,睇吓某人有無即時行動,無又可以麻煩某超_

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-20 11:39 AM 發表

紫荊黨黨綱列明,該黨的核心主張是「為全體香港人爭取下一個五十年不變,追求百年『一國兩制』」。紫荊黨會鼓勵及支持代表他們理念的候選人,參與香港各級選舉,包括特首選舉委員會和特首選舉,並定下招收25萬名黨員的目標。
誰是發起人?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-20 11:46 AM 發表

誰是發起人?
創黨人李山,香港商人和政治人物。
佢嘅背境令人質疑。

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2021-4-20 11:46 AM 發表
某網友投訴封鎖軍演帖,你可以投訴佢軍事資訊放錯區,睇吓某人有無即時行動,無又可以麻煩某超_
香港人 relax
無謂勞氣

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-20 11:50 AM 發表

創黨人李山,香港商人和政治人物。
佢嘅背境令人質疑。
聽講林卓廷封這個黨為第二個保皇黨, 但三白眼向來眼拙, 他應該是猜錯了。
依我看這是一個利益集團, 要放長雙眼去觀察。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-20 04:15 PM 發表

聽講林卓廷封這個黨為第二個保皇黨, 但三白眼向來眼拙, 他應該是猜錯了。
前些時葉國謙嘅一個訪問

民建聯會務顧問葉國謙接受訪問時表示,不認為有關言論是中央的意思:「我不覺得這是中央的意思,不過對一些人的一些闡述,我不想再在這方面去作無聊的回應。有些人現在都經常用這種挑撥離間的說話,這不是真正的愛國者的做法,大家應該要共建,大家都應該要將自己的才華,將自己的看法放在爭取市民的認同,真真正正對香港作出建設性的意見。如果用一些負面的說話,我覺得這些說話是不值得去爭論的。」

突然冒出的紫荊黨,有傳是北京在香港的代理人,威脅建制派的地位。葉國謙表示,對這種說法感到莫名其妙:「我不認為叫『紫荊黨』,即中央代表在香港的刊物,用這個名就叫代表中央,我看不到它代表中央。我完全沒有一種概念,它如何可以變成新的、中央的代表,這樣吹噓我認為不是一個合適的表達。任何願意對香港社會、對國家有貢獻的,我們不是排斥的,應是歡迎的,但又不要變成說它就代表全部,我聽得比較多就是說,它的出現威脅民建聯,莫名其妙,如何威脅民建聯?」

紫荊黨應該係走菁英主義,
主力似係對中央商討,對市民解釋。
如果真的達25萬黨員,其影響力絕對會好大。

個人唔認為該黨會玩民粹收靚用人數嚟大中央/呃市民。
所以我唔覺某人嘅快速收靚法work。

我個人唔多buy香港爭取100年不變,
一國兩制係容時間換緩衝,本來就係要犠牲一兩代去讓香港全面回歸。
家陣1代已過,但分歧卻越嚟越大,再拖多50年,只會越行越遠。

真的要玩多50年,我覺得澳門更加適合。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-20 06:31 PM 發表
紫荊黨應該係走菁英主義,
主力似係對中央商討,對市民解釋。
如果真的達25萬黨員,其影響力絕對會好大。

個人唔認為該黨會玩民粹收靚用人數嚟大中央/呃市民。
所以我唔覺某人嘅快速收靚法work。

我個人唔多buy香港爭取100年不變,
一國兩制係容時間換緩衝,本來就係要犠牲一兩代去讓香港全面回歸。
家陣1代已過,但分歧卻越嚟越大,再拖多50年,只會越行越遠。

真的要玩多5 ...
人家本身就有自己發展策略。
吸納嘅應該係較年輕和有同樣理念嘅人從政或加入黨,要短時間吸納25萬黨員的確會有一定困難,如果因為數而濫收會員亦唔係最佳嘅選擇。

如果單純為數,我嘅屎橋比某人更快更有效。

同時該帖某人話你係護航,帖係某人開要護航都應該係佢先啱,但事實剛剛相後,呢點廣大瀏覽者有眼見。
又質疑黃秋智學歷。
難度某人嘅假學歷可以同黃秋智相提並論?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-20 04:15 PM 發表

林卓廷同港奸都係同一類人,覺得自己係聖人,企係道德嘅高點,但往往呢啲人先最仆街。

最近睇到中國學者係BBC點樣評價羅冠聰呢位假民主搞屎棍。
對住呢啲港奸、搞屎棍係要兜口兜面駁斥先得㗎!
睇到呢條搞屎棍嘅表情幾咁無奈幾咁搞鬼。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-20 08:33 PM 發表

林卓廷同港奸都係同一類人,覺得自己係聖人,企係道德嘅高點,但往往呢啲人先最仆街。

影片
並非如此
佢地只不過係俾外國組織收買左做港奸
即係話收左錢,良心已經俾狗食左
其實以前所謂六四海外民運人士,都分黨分派
有一派同王丹好唔妥
完全唔認同條友收台灣錢,咁願做民進黨走狗支持台獨
有啲老一輩流亡海外反共人士,心中仲有底線
對國家認同可能真係理念不同
對於分裂國土,就絕對唔會認同
可悲係,條友唔知時代已經改變
同埋佢完全唔了解民進黨真面目
當完全奪取政權後,國民黨被打趴爬不起
民進黨回歸本性,台獨? 假議題用黎呃選票
咩你王丹當真? 結果又像黑暴一樣,利用完即棄
台灣早就容不下佢呢種激進分子,先至死死地氣滾回美國
有理想當自己係聖人,就應該大家提出自己論點互相辯論
你睇港奸同羅冠聰只有歪理,毫無道理可言
幾多師兄想認真同本版港奸一步一步理論
條友永遠只用一招,西遊再西遊

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-20 08:33 PM 發表

影片
亂港逃犯變成跳樑小丑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]