• 瀏覽: 1,276
  • 回覆: 5
人無人格-何以論政

========

美國派出的特使團會晤了蔣萬安,蔡英文,賴清德。
美國派出特使團到訪臺灣公然違反一個中國原則。向臺獨份子發出錯誤信息。
竟然有港奸為美國奔波做跑腿,為破壞一個中國原則發聲。

「由美國總統拜登請託摯友前聯邦參議員陶德(Christopher Dodd)率領特使團訪台,昨(15日)與立法院「台美國會議員聯誼會」的6位跨黨派立委會晤。據了解,美方在會中一開始就直接向國民黨立委提問對於「九二共識」的看法,與會的蔣萬安今(16)日受訪時透露,他當場給美方3點回應,強調九二共識並不是一國兩制。
對於美方詢問藍營立委九二共識,蔣萬安指出,他當時就直接回應3點,第一、九二共識不是一國兩制,國民黨立場是堅決反對一國兩制;第二、九二共識確實存在過,也是兩岸交流的基礎;第三、若九二共識不被多數民眾接受,國民黨內部也一直有在討論是否能提出新的論述。」

港奸似乎未清楚誰是始作俑者?

=====

我嘅評論:
有時真係不能不服港奸,可以將黑講成白。
仲要理直氣壯咁。

老蔣敗退臺灣後亦未敢忘記自己中國人身份。
作為蔣家後人嘅蔣萬安亦不會像綠營般背祖忘宗。

沉默嘅瀏覽者不妨拭目以待港奸如何歪曲事實。

佢之前一個帖被另一位師兄評論:廢話
條友似乎唔服氣
問題係,自己開個帖冇評論,只有問題,唔係廢話係咩野?
連個人觀點都唔敢提出黎,下下要其他人回答
答左佢之後,並非佢想要的答案,就西遊提出另一個問題
邊個陪佢玩,完全沒完沒了

佢連美國拜登派親信到台灣要求見蔣萬安,睇怕佢都唔清楚政治意義
並非佢係蔣家後人
美國在台早就做足情報功夫,當年維基解密台彎篇
有大量台灣政治情資被爆出黎,細到國民黨內部誰跟誰不和都一清二楚
可見美國人到台灣,早知蔣萬安係國民黨最後一個政治明星
佢有可能明年角逐台北市長,甚至大家睇好佢會當選
首都市長幾乎都係總統之位的踏腳石,有機會更上一層樓
美國自然想知道呢個在野政治明日之星有何想法?符唔符合美國利益?
本來見在野黨好正常,但係跳過黨主席江啟臣
主席沒受邀,分明當呢個主席冇到,即係話美國認定江啟臣政治前途就係咁上下

話時話,我認為蔣家呢個包袱,是加分還是減分,對老國民黨支持者還有一定影響力
但係,年輕一代,嘩 仲蔣家? 你貴姓呀?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-4-21 12:36 PM 發表
佢之前一個帖被另一位師兄評論:廢話
條友似乎唔服氣
問題係,自己開個帖冇評論,只有問題,唔係廢話係咩野?
連個人觀點都唔敢提出黎,下下要其他人回答
答左佢之後,並非佢想要的答案,就西遊提出另一個問題
邊個陪佢玩,完全沒完沒了

佢連美國拜登派親信到台灣要求見蔣萬安,睇怕佢都唔清楚政治意義
並非佢係蔣家後人
美國在台早就做足情報功夫,當年維基解密台彎篇
有大量台灣政治情資被爆 ...
咁真係廢話丫嘛。
又要紫荊黨接受佢建議,但又唔直接聯絡紫荊黨。
又話自己條橋點work。
無人用點知work唔work喎!
唔係廢話係咩?
我夠有條鋼纜中硬六合彩啦、不過無本之嘛,咪一樣係廢話。

臺灣乜嘢營當選都死,只會慢慢沉淪落去。
綠營食完萊豬,再買過期軍火,疫情加埋大旱,遲早玩完。(可以話連武統都慳番。)
藍營就算有政治明星都無用,臺灣人唔受呢一套。
臺灣點都無得搞㗎喇。

蔣家後人能否改變臺灣人身份認同先係關鍵。
而家高雄市嘅人話寧願韓國瑜做番市長添。
咁又點?政治凌駕一切。

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-21 01:21 PM 發表
蔣家後人能否改變臺灣人身份認同先係關鍵。
而家高雄市嘅人話寧願韓國瑜做番市長添。
咁又點?政治凌駕一切。
台灣太多野係假象
話寧願韓國瑜做番市長
通常都係韓國瑜支持者講
實際上高雄人或台灣人冇得救
九十萬投贊成罷免,仲踴躍過當年高雄市長選舉投票
可見台灣係一個選票見真章的社會
上屆地方選票,民進黨太大意,以為韓國瑜完全冇機會贏
民進黨候選人陳其邁,唔小心放生左個對手
仲俾佢盲拳打死老師傅
當民進黨重整選舉策略,認真全力打選戰,打到國民黨兵敗如山倒
鬧歸鬧,太了解高雄人,一年後選舉,必然又係民進黨天下

蔣萬安雖然好多人睇好佢選台北市長
但係,民進黨已經磨刀霍霍
主打佢阿爺蔣介石白色恐怖,同二二八事件
到時佢就要為左家族包袱疲於奔命,仲駛選?
如同上上屆,政二代連勝文出黎選市長
民進黨好整以暇,專攻佢老豆連戰同連家祖先
抹黑佢地不公不義
最終國民黨史上第一次在台北市冇分裂下,首次敗選
台北市政治版圖歷來都係藍大於綠
上屆太大意國民黨派個二打六出黎,自己攞黎衰
明年如果蔣萬安代表,算係有啲分量
大家睇考驗國民黨最後政治實力
如果台北市冇任何其他因素蔣萬安都輸
徹底證實國民黨可以解散

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]