• 瀏覽: 24,111
  • 回覆: 234
  • 追帖: 2
+7
支持梁振英
721事件中,六名白衣人被裁定暴動罪表證成立。白衣人保家衛國,卻落得如此下場,固然令人悲痛;但更甚的是建制派沒有一個人夠膽站出來為白衣人說話。你看看廣大建制派的面書專頁,有一個專頁提及這件事嗎?當中有一位特別令我失望的,是何君堯議員。當日你在元朗為白衣朋友加油打氣,現在他們面對暴動刑責,隨時被判幾年監禁。何議員你有為他們站出來說一句公道說話嗎?就算不能改變定罪,至少到法庭為白衣鄉民求請,真的有這麼困難嗎?「南哥」堅拒認罪,縱使沒有甚麼人到庭支持,他仍選擇明天上庭自辯。我們常常恥笑黑暴份子是被用完即棄的「condom」,但現在白衣人也不是成了「condom」嗎?我不知說甚麼好,只在這裏衷心感激白衣鄉民的付出,願他們一切平安。

我不認為這是罪,若然要告請告集體打鬥,這樣會令人信服點

網友們留言請盡量討論時事或事件,謝謝留言者

白衣人根本上就唔係暴動,極其量就是保衛家園因而觸犯法例或者因而傷人,同暴動罪嘅解釋似乎風馬牛不相及

何律師早已澄清他不是去支持白衣人,他是路過跟白衣人握手打招呼,他是屯門區而不是元朗區

引用:
原帖由 kw_lam 於 2021-3-22 08:53 PM 發表
何律師早已澄清他不是去支持白衣人,他是路過跟白衣人握手打招呼,他是屯門區而不是元朗區
先唔好理佢邊區,但我又覺得佢出黎支持一下白衣人都無妨

支持=可以去法院聽下審打下氣,對白衣人都係一種正能量

睇埋片就知咩係壽司吧,我睇到只係一張雲石抬,我都係一樣識佢條鐵咯

咖啡館快D查下佢啦

https://www.youtube.com/watch?v=QfUSmshdt60

大家晚上好....

鄉事派其實都分幾派

何律師本身都不是什麼好東西
個山墳本身已經比規定做大左同出左界
要佢搞返就响度發爛

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-22 09:54 PM 發表
鄉事派其實都分幾派

何律師本身都不是什麼好東西
個山墳本身已經比規定做大左同出左界
要佢搞返就响度發爛
本身新界班人都唔會係善男信女,只係各據山頭搵政府著數,但比起黑暴就當然要揀番個正常先啦

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-22 21:14 發表
睇埋片就知咩係壽司吧,我睇到只係一張雲石抬,我都係一樣識佢條鐵咯

咖啡館快D查下佢啦

https://www.youtube.com/watch?v=QfUSmshdt60
你唔係咁天真信咖啡館會查下?
咖啡館成立的目的係用來控制公務員,確保公務員效忠英國政府,反貪只係掩飾

危害中國國家安全先係咖啡館要做的事
試問又點會查

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-22 22:04 發表

本身新界班人都唔會係善男信女,只係各據山頭搵政府著數,但比起黑暴就當然要揀番個正常先啦
何君堯本尊接觸過一次,坦白講真係做野既,起碼不似得白鴿之流完全不make sense

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-22 10:09 PM 發表

何君堯本尊接觸過一次,坦白講真係做野既,起碼不似得白鴿之流完全不make sense
你同白鴿比,佢地唔玩破壞都笑啦

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-22 10:08 PM 發表

你唔係咁天真信咖啡館會查下?
咖啡館成立的目的係用來控制公務員,確保公務員效忠英國政府,反貪只係掩飾

危害中國國家安全先係咖啡館要做的事
試問又點會查
如果唔用咖啡館查,重會有邊個館查,林鄭館

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-22 22:14 發表

你同白鴿比,佢地唔玩破壞都笑啦
工作關係,乜黨既人都有接觸過
白鴿的最難纏,最不講道理,愛耍野蠻
葉太嗰檔,最hea似混飯食
田二少,見過一次,太官仔脾氣,人前人後兩個樣,响眾人面前將佢條省得立立令,感覺好一般
暫時何律師係最正常

引用:
原帖由 上環 於 2021-3-22 22:17 發表

如果唔用咖啡館查,重會有邊個館查,林鄭館
警察都得姐,用公職人員行為失當

咖啡館負責反中亂港,點會去查

保護家園係對的
但互相打鬥
應該白和黑一齊告
只告白就好有問題
支持新鋪開張

鍵盤翻頁