• 瀏覽: 991
  • 回覆: 6
中國科興疫苗推出以來,最大力抹黑唱衰嘅媒體就係方向,方向一直唱衰中國科興疫苗末停過

蘋果日報、明報、立場新聞、港台、商台、有線新聞、now.......等黃媒唱衰科興疫苗、國藥疫苗,只係影響極少,因為黃人曱甴自己都不斷喺各平台唱衰糾興疫苗、國藥疫苗,黃人曱甴本身就係黃媒心態毒入腦,唔會再受影響

而藍人及中立人士,一向知道呢啲黃媒係不斷唱衰、抹黑、誣衊、中傷中國/中國人/中國產品,所以呢啲黃媒唱衰、抹黑、誣衊科興疫苗、國藥疫苗,藍人及中立人士絕大部份都唔信,所以影響力亦好有限

但絕大䢵份藍人、幾乎全部中立人士、尤其是幾乎百份百長者,都一直視方向係愛國媒體,而家方向不斷以最大力唱衰科興疫苗,藍人、中立人士、長者就會好受影響,甚至會信哂,所以連日方向不斷唱衰科興疫苗、不斷藉事件抄作,就令本來塞哂車輪候接種科興疫苗嘅市民,變成每日都大幅減少,起碼80%原因係因方向連日唱衰、連日藉事件抄作所致

方向放嘅毐針,先至係最毒

我1961年喺香港出世,今年60歲,已經接種咗科興疫苗好多日,咩事都冇

我老竇今年91歲,我亞媽今年88歲,同我一齊打,即係亦係已經接種咗科興疫苗好多日,都係咩事都冇

不止的, 還有其他事情都在唱..............................................

引用:
原帖由 男E 於 2021-3-5 08:04 PM 發表
不止的, 還有其他事情都在唱..............................................
方向近年已經蘋果日報化

近年多番唱衰中國大陸唔少嘢

好多時睇時事版嘅新聞轉載,唔睇出處以為係蘋果日報報導,一睇原來係方向

絕大部份人一直以為方向係藍媒,其實唔係,或已經唔係

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-5 08:10 PM 發表

方向近年已經蘋果日報化

近年多番唱衰中國大陸唔少嘢

好多時睇時事版嘅新聞轉載,唔睇出處以為係蘋果日報報導,一睇原來係方向
方向借力打貧果, 貧果一冧, 方向就可以..........................................

引用:
原帖由 男E 於 2021-3-5 08:27 PM 發表

方向借力打貧果, 貧果一冧, 方向就可以..........................................
男E兄清醒

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-5 08:29 PM 發表

男E兄清醒
傻芝,係舊陰公$過左戶=>>西方呀
貧果都執硬咁滯
錢到左位,白粉哥咪做野囉....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]