• 瀏覽: 3,101
  • 回覆: 17
+2
美國疫情最少死左50萬人,沒有人權問題!
美國得州幾百萬戶嚴寒中停水停電,沒有人權問題!
美國警察每年未經審判殺死過千美國人,沒有人權問題!

「人權問題」首先要有人呀
美國政權根本唔將美國人當成人看待,自然冇人權問題!

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-19 20:29 發表

最主問題系美國自己。

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-19 20:29 發表

美國本身就系問題。

美國既動物保護組織好發達架。

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-19 08:29 PM 發表

一言驚醒啊!👏

黑人不能呼吸不是問題,民主國家如何屠宰人民,都是應該的。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-2-19 08:49 PM 發表

最主問題系美國自己。
有個美國youtuber曾經被問到
點解疫情死幾十萬人,美國人唔怪政府?
唔怪侵侵?
但係,死個黑人就BLM,各地上街抗議
佢地標準相當奇怪
疫情認為係自然災禍,就似每年流感閒閒地死幾萬人
美國人認為呢啲野唔怪得政府,支持者當然唔會怪侵侵
德州斷電停水,仲好解釋,一句話百年難得一見天災
而且德州州長係共和黨人,可以甩鍋俾拜登
好笑,居然講因為拜登要環保減炭,咁都得?

而中國問題係,中國多年來已經被西方妖魔化
做任何事都被扭曲,醜化

舉個比喻
中醫,民俗療法,或自然療法,一直不被西醫自稱正統醫學承認
即使一百個病例,醫好九十九個,有一個醫唔好,你就仆街
必然拎呢個醫唔好病例大做文章
反過黎,如果西醫一百個病例,只醫好一個,有九十九個醫唔好
佢地會認為係理所當然
一旦灌輸左,佢地就係普世價值,所作所為理應被認同

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-19 08:29 PM 發表

美國白人吾當黑鬼係人,黑鬼唔當黃種人係人,只得白人係人,來來去去都係白人當權,所以唔會有人權問題

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-19 08:59 PM 發表
美國既動物保護組織好發達架。

美國人權海龜生命比窮人重要.

富人區燈火通明,一街之隔貧民區路燈都沒有,只有零星汽車燈光.

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-2-20 01:49 發表

唔怪侵侵?
佢地標準相當奇怪

而 ...
皆因小喇叭
意亂大中華
縱使容言大
難求實亊誇

問題關鍵係美國o既媒體都畀財閥操控晒,財閥只想媒體報道對佢o地有利o既新聞。

引用:

佢地人權簡單化,「有得吮」就系人權,未有就系「冇人權」。

中國有尋求
宏觀大略謀
戇九才睬佢
細路玩奔舟

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-2-20 01:49 發表

唔怪侵侵?
佢地標準相當奇怪

而 ...
愚昩無知。

美國的人權體現在有冇投票權,生死呢啲小事國民自己搞掂唔好煩到政府

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]