• 瀏覽: 2,049
  • 回覆: 28
在古裝片常見,「義士」不幸落入「暴政」手上,擇日於菜市口就地正法,「義士」的同黨會密謀部署劫法場救回「手足」。

萬幸香港「手足」有別於古時,除今早警方要舉旗維持社交距離外,「手足」都乖乖戴上口罩,有秩序地排隊進法院,頂多加喊光時口號、舉五一手勢。

來源: 星島日報

本人給「手足」的忠告: 你們不覺得自己很蹩足嗎?一邊喊著光時口號涉嫌觸犯國安法的重罪,一邊乖乖聽從警察叔叔指揮守規矩排隊入場。到了今天還想不清楚到底自己要做刁民還是良民?

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
有人話,在香港做黃人係痛苦嘅.

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-3-1 19:52 發表
殖民奴化不可思議

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-3-1 07:52 PM 發表
慾壑難填,人生本苦,不分黃藍,阿彌陀佛

排隊都唔比?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-3-2 01:16 AM 發表
排隊都唔比?
唔係講排隊要拉啊。你唔會漫無目的咁去排隊係咪啊?!🤣

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-3-2 01:16 AM 發表
排隊都唔比?
以前的立會議席補選,泛民也辦過初選,為何以前都沒事,今次會撞板?

引用:
排隊都唔比?
排你老母呀!

引用:
排隊都唔比?
排你老母呀!

一大班人染上妄想迫害政。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-3-1 05:35 PM 發表
在古裝片常見,「義士」不幸落入「暴政」手上,擇日於菜市口就地正法,「義士」的同黨會密謀部署劫法場救回「手足」。

萬幸香港「手足」有別於古時,除今早警方要舉旗維持社交距離外,「手足」都乖乖戴上口罩,有秩序地排隊進法院,頂多加喊光時口號、舉五一手勢。

來源: 星島日報

本人給「手足」的忠告: 你們不覺得自己很蹩足嗎?一邊喊著光時口號涉嫌觸犯國安法的重罪,一邊乖乖聽從警察叔叔指揮守規矩排隊入場 ...
不可同日而語

當有機滿足自己慾望時係刁民
發現會因而上身時就成良民
但無好處時時會走人
逃避作反要吃苦時就變成難民
見到曱甴坐花廳時就暗笑佢地係蠢人
最後自身兩邊唔係人

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-3-2 09:04 AM 發表

以前的立會議席補選,泛民也辦過初選,為何以前都沒事,今次會撞板?
以前只是推選一個代表,避免分薄票源,雖然可能有些灰色地帶,但未必可入罪。
現在有國安法,所謂初選的目的竟是以推翻所有政府議案為目的,自然死得。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-3-1 07:52 PM 發表
黃狗投錯胎, 西人心態中國人身體 ,事實上又真係幾痛苦。

白痴唔係扮

良民定刁民就唔知, 但乖乖地受靶~無膽鬼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]