• 瀏覽: 2,825
  • 回覆: 17
狗口長不出象牙,與爛果沆瀣一氣的崔俊明單憑巴西報告即下定論?
大陸十四億人,老者都接種中國疫苗,若有問題,有關當局自然會發出警示。
正確的方式;待科興正式公告才說吧!

黃絲充象牙
九口扮專家
沆瀣連貧果
污煙一氣誇

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 11:58 AM 發表
狗口長不出象牙,與爛果沆瀣一氣的崔俊明單憑巴西報告即下定論?
大陸十四億人,老者都接種中國疫苗,若有問題,有關當局自然會發出警示。
正確的方式;待科興正式公告才說吧!

黃絲充象牙
九口扮專家
沆瀣連貧果
污煙一氣誇
巴西冇話 科興疫苗 有問題吧? 最梗要安全! 咁多報告都話佢安全 而且有效 , 咁梗係打 科興啦!

[頭條日報] 指科興疫苗有效率被輕病症拖低 梁子超:可減醫療負擔都應採用

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1975344/

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-14 13:58 發表

巴西冇話 科興疫苗 有問題吧? 最梗要安全! 咁多報告都話佢安全 而且有效 , 咁梗係打 科興啦!
所謂數據是可以玩嘢的。巴西是否玩嘢,有待科興正式公告。

據本人所知,大陸公告的「效果指18-60歳群體」,60以上和18以下的尚待測試。為何不等科興的測試結果便急不及待作九噏呢?

果的磚家有冇公告輝瑞疫苗的死亡個案?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 02:22 PM 發表

據本人所知,大陸公告的「效果指18-60歳群體」,60以上和18以下的尚待測試。為何不等科興的測試結果便急不及待作九噏呢?

我只係 揀 低副作用 同 安全 去打!

唔知係我認知錯了定點? 我所知 全球打哂疫苗, 病毒都不會消失 同 不會不再傳播, 只係 將來 好似 流感 咁降低 傳染性 同 重症性, 當佢 流感一樣 正常生活! 所以我覺得 安全最重要, 反正 年年打!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-14 14:28 發表

我只係 揀 低副作用 同 安全 去打!

唔知係我認知錯了定點? 我所知 全球打哂疫苗, 病毒都不會消失 同 不會不再傳播, 只係 將來 好似 流感 咁降低 傳染性 同 重症性, 當佢 流感一樣 正常生活! 所以我覺得 安全最重要, 反正 年年打!
十分認同,我也會一樣。但是我肯定打科興。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 02:42 PM 發表

十分認同,我也會一樣。但是我肯定打科興。
我覺得好多人 理解 打疫苗 嘅 目的 同 作用 都不同?

如果 零功效 同 50%抗病毒 比較, 點解唔打?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 02:15 PM 發表
[頭條日報] 指科興疫苗有效率被輕病症拖低 梁子超:可減醫療負擔都應採用

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1975344/
會唔會係巴西學美國人, 建議注射一半份量, 留一半打第二劑

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-14 15:28 發表

會唔會係巴西學美國人, 建議注射一半份量, 留一半打第二劑
總之唔九賣畀。睇佢點死。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 03:38 PM 發表

總之唔九賣畀。睇佢點死。
一定唔賣俾巴西啦

最好搞到無人打,俾返全中國人打先。
我一定打國產滅活的產品

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-14 02:22 PM 發表

專佢條鏈,一條藥劑佬算條毛專家,一個街市區起碼有四五間註冊藥房,每間藥房都有一個註冊藥劑師,咁樣的專家通街都係。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-14 18:56 發表

專佢條鏈,一條藥劑佬算條毛專家,一個街市區起碼有四五間註冊藥房,每間藥房都有一個註冊藥劑師,咁樣的專家通街都係。
我唔識佢,報紙系咁稱呼佢咋。

我覺得係近代民主國家常見嘅問題:
政棍為咗打擊政場對手,不惜剮爛塊面。

巴西拍板話購買科興嘅官員信科學數據,並不排斥中國科興,
但叫板話効用得5成多——
1 用不同測試準則
  https://china.hket.com/article/2851110/科興疫苗效用率50.38-?兩原因  數據未必完全反映優勢

2 同樣測試方法,其它藥廠嘅効用或會更差:
  http://big5.ftchinese.com/story/001090962?full=y

類似情景,在烏克蘭亦出現。
相信"科興疫苗"會一直出現在西歐民主國家嘅政治議題中。

接受專制鑒管,可以挽救更多嘅生命與民族嘅尊嚴;
爭取民主自由,卻要犠牲別人嘅生命同國家嘅尊嚴。
孰優孰劣?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]