• 瀏覽: 256
  • 回覆: 7
眾所周知拜登有口吃問題,亦不時遭到特朗普嘲笑。
但選舉係選什麼理念和如何令國人得到最大利益嘅總統。而不是比口才。
中國有名言:口若懸河舌燦蓮花。
拜登不善辭令。但言之有物。
特朗普口若懸河、多次出醜國際。
是否言多必失?

港奸自命口才好?
港奸嘅口才不難在YouTube搵到。
但港奸嘅歌喉就一絕係無可否認。

港奸當年點解唔出絕招:
說服你有什麼用,你會勸諭港奸退選麼?
你這個問題有啥政治意義?
叫對手申報利益?

點解參選落敗?又點解當時媒體報導稱港奸為騎呢參選者。

回覆 引用 TOP

睇到港奸嘅自誇:笑到噴飯。
我以為港奸造謠叻啫!
原來港奸口才都得㗎喎。
港奸口才咁好都做唔到特首真係無天理。

回覆 引用 TOP

落公園仔
溝到師奶 阿婆咪得囉  

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page=1
三唔識七  將我拉黑 :
阿柒回歸  rigby

回覆 引用 TOP

特朗普係歷史上美國總統口才最差一個
加上佢脾氣唔好
俾記者問到唔識答,或係遇到啲尷尬問題會發老脾
一係鬧記者,再唔係一句"fake news" 完全閃過任何問題
佢自知之明,所以用推特治國,想到就寫
好處有佢講冇人講,散播幾多假消息,吹咩? 佢係美國統總大L晒

漢奸好似搞錯一樣野
只會東拉西扯搬龍門,佢以為咁就係口才好

港奸以識講廢話就係口才。
係好口才係唔係應該正面回應記者問題?
口才係言之有理而唔係廢話。
一個問題嘅答案只得係同唔係,講再多嘅都係廢話。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-11-30 11:21 AM 發表

港奸以識講廢話就係口才。
係好口才係唔係應該正面回應記者問題?
口才係言之有理而唔係廢話。
一個問題嘅答案只得係同唔係,講再多嘅都係廢話。
是他以為自己口才好,在我眼中是政治白痴,幼兒園入門的水平。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-30 11:00 AM 發表

特朗普係歷史上美國總統口才最差一個
加上佢脾氣唔好
俾記者問到唔識答,或係遇到啲尷尬問題會發老脾
一係鬧記者,再唔係一句"fake news" 完全閃過任何問題
佢自知之明,所以用推特治國,想到就寫
好處有佢講冇人講,散播幾多假消息,吹咩? 佢係美國統總大L晒

漢奸好似搞錯一樣野
只會東拉西扯搬龍門,佢以為咁就係口才好
其實侵侵鬧得記者,他就不要期望日後新聞界會對他有善意。選前拒絕報道拜登仔的醜聞,是剛剛好而已。

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-11-30 11:51 AM 發表

其實侵侵鬧得記者,他就不要期望日後新聞界會對他有善意。選前拒絕報道拜登仔的醜聞,是剛剛好而已。
YT有好多佢受訪對話,條友毫無口才可言

最記得四年前佢參加黨內初選

同其中一個同黨對手嘈交

互相醜化對方老婆,一個話你老婆拍過裸照,佢話對方老婆醜八怪

後來接受CNN個資深記者訪問,問到呢個問題

侵侵話係對方先撩我,所以至會鬧翻佢老婆醜

記者都忍唔住講,有冇搞錯?

你地係總統參選人,總統級層次

點可以用啲細路仔鬧交既理由,佢鬧我先,所以我鬧返佢

政治人物LOW成咁,真係大開眼界

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]