• 瀏覽: 7,955
  • 回覆: 74
+5
傳聞中央已決定DQ四名立法會議員,楊岳橋、郭榮鏗、郭家麟、梁繼昌,泛民即時拋浪頭,話DQ一個都19泛民總辭,玩舖大嘅?

希望中央即時宣佈DQ四人,若19泛民總辭,則終身剝奪政治權利,永世不得參選立法會、區議會選舉,看誰怕誰?

泛民講出幾個廢論,分析如下:

1) 泛民無錯,跟足議事規則 ?

拉布、點人數不斷重複,蓄意拖死政府施政,香港唔需要咁嘅議員 !

2)DQ議員,下屆會有民憤反彈,更多泛民入議會 ?

多些嚟密些手再DQ哂,可剩番四成建制議員,足夠立法運作 ,至此已可保5年政府正常運作 !

3)泛民可找素人入立法會 ?

若素人守法,有何不可?攪事又可DQ,狗咬狗,份糧素人會俾老鬼泛民嗎 ? 因財失義,見慣喇 !

優惠期有限,買4送15湊夠19,請中央火速行動,遲則後悔 !

搶購香檳 ,普天同慶 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-10 10:02 AM 發表
傳聞中央已決定DQ四名立法會議員,楊岳橋、郭榮鏗、郭家麟、梁繼昌,泛民即時拋浪頭,話DQ一個都19泛民總辭,玩舖大嘅?

希望中央即時宣佈DQ四人,若19泛民總辭,則終身剝奪政治權利,永世不得參選立法會、區議會選舉,看誰怕誰?

泛民講出幾個廢論,分析如下:

1) 泛民無錯,跟足議事規則 ?

拉布、點人數不斷重複,蓄意拖死政府施政,香港唔需要咁嘅議員 !

2)DQ議員,下屆會有民憤反彈,更多 ...
同意

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-11-10 12:23 PM 發表

中央幾時攻打台灣
定係以後唔諗住統1?
網友,攻打台灣 ?

俾你係小習,寧願管冶14億順民抑或管冶14億順民加3000萬逆民 ,未煩過咩 ?

中央嘅紅線係台灣不能宣佈獨立,除咗無一個領導人願意接受任內國家分裂嘅駡名 ,最重要係….....

台灣若變成獨立國家,則有權容許美、日等軍隊在台灣布防 ,對中國嘅國防係致命性嘅威脅 !

和平統一當然好,但要武力攻台死幾十萬華人同胞就無謂喇 !

台灣唔統一,亦唔獨立,拖多幾百年都無妨 !

樓主,你指認這4人是中國香港人,這4人會認為是你在侮辱它們。

引用:
原帖由 crn2005 於 2020-11-10 02:35 PM 發表
樓主,你指認這4人是中國香港人,這4人會認為是你在侮辱它們。
網友,你太低估這四人嘅容忍力喇 !

這四人早前連被參選嘅資格也被DQ ,後來中央恩賜延任,即搬哂龍門都延任一年受薪 ,完全做到 (呼之則來 ,揮之即去) 嘅效果 ,佢哋好可憐架 !

記得黃絲暴徒將這批泛民評為極無骨氣,係(斷咗 背椎骨嘅美國混種狗 ),只為討多一塊美國狗餅 ,逢中必反 !

係咁侮辱嘅情況下,佢哋為咗糧支,扔下良知,都欣然延任 ,稱呼中國香港人又點會覺侮辱呢 ?

如果集體請辭,就以國安法侍候。

顛覆國家政權罪
(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-10 05:19 PM 發表
如果集體請辭,就以國安法侍候。

顛覆國家政權罪
(三)嚴重干擾、阻撓、破壞中華人民共和國中央政權機關或者香港特別行政區政權機關依法履行職能
網友,佢哋拉布拖延、圍人堵物的確干擾特區政府履行職能,若以此為由以國安法侍候,我都贊成…..…

但集體請辭,餘下建制議員立法必更暢順,何來干擾呢?  國安法侍候就誇張咗少少!

你唔好嚇親佢哋,連集體辭職都唔敢,好多香討網友失望架 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-11-10 06:36 PM 發表

網友,佢哋拉布拖延、圍人堵物的確干擾特區政府履行職能,若以此為由以國安法侍候,我都贊成…..…

但集體請辭,餘下建制議員立法必更暢順,何來干擾呢?  國安法侍候就誇張咗少少!

你唔好嚇親佢哋,連集體辭職都唔敢,好多香討網友失望架 !
係嘅,應該鼓勵佢地,講左唔做正衰仔。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-11-10 09:06 PM 發表

係嘅,應該鼓勵佢地,講左唔做正衰仔。
網友 ,梗係喇 !

優惠期有限,買4送15,成事就一天光哂喇 !

本人全力支持泛民19人集體請辭,缺一不可呀 !

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-11-10 09:29 PM 發表

香港人還需要人侮辱?
網友,香港有好多精神病院架,走漏一兩個病人唔出奇架 !

佢鍾意做英國人狗屎上的蒼蠅唔代表其他人架 !

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-11-10 09:32 PM 發表

建制派一般指的是保守既得利益者的代名詞
他們到底代表誰的利益?至今來看肯定不是香港人的利益
泛民更不用說了。
香港泛民建制比較像香港保釣人士和日本登島人士,一個漢奸一個日奸
都是打着愛國名義干的賣國勾當
同是一波人只是各扮演不同角色而已
網友 ,建制可能私利行先,但小市民仲有啖飯食嘅,亦睇唔到有賣國行為!

但泛民就公開要求外國制裁中國及香港,漢奸嘅行為路人皆見 ,再配合攬炒暴徒,禍港甚矣 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]