• 瀏覽: 2,890
  • 回覆: 54
以前香港人個個眼中祇有錢,美其名咩獅子山精神,但起碼勤力。現今香港人新一代又貪錢,但又懶。又無公德心,但又要扮上等人,又無料,但又要扮有理想。香港死得。

引用:
原帖由 六離 於 2021-1-4 11:39 AM 發表

以前香港人個個眼中祇有錢,美其名咩獅子山精神,但起碼勤力。現今香港人新一代又貪錢,但又懶。又無公德心,但又要扮上等人,又無料,但又要扮有理想。香港死得。
重夠膽講自己香港人?  自佔中後香港人呢個名稱係弱智代名詞!  等同台灣人 呆蛙!

日日五六單跳樓,燒炭,少少逆境就去死。大把靚仔take嘢,冇錢就去運毒,打劫,賣國,乜都敢做就喺唔去做工。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 11:58 AM 發表

重夠膽講自己香港人?  自佔中後香港人呢個名稱係弱智代名詞!  等同台灣人 呆蛙!
哼!香港呢班友仔其實比呆蛙更低能更弱智。。。
2019年6月之前,除逃犯條例外講緊乜野?
一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
以上三樣,樣樣都係炒起啲財主嘅條例,幫打工仔小市民嘅政策,成班傻瓜蠢西為着一個唔關自己事嘅逃犯條例,出嚟攪事破壞,真係不知所謂。。。
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查票,後面班大佬話唔準,你就無得查,咁選嚟托咩!
好啦,依家仲有人支持侵侵反抗!?
哈哈,好呀!咁咪睇老美內戰囉,個班香蕉人手上的美元呀!美債呀!股票同保險全部變陰屍紙唄!

香港呢班卡拉蘇真係蠢過曱甴!!!

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
引用:
原帖由 六離 於 2021-1-4 11:39 發表

香港好運行到尾,邊個都冇計。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-4 12:26 PM 發表

一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
以上三樣,樣樣都係炒起啲財主嘅條例,幫打工仔小市民嘅政策,成班傻瓜蠢西為着一個唔關自己事嘅逃犯條例,出嚟攪事破壞,真係不知所謂。。。
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查 ...
淨係五大訴求一出  笑死全世界!  解散警隊  者係無政府奘態拉!  無政府壯態者係打劫 殺人 放火 都冇罪  個社會立立亂 你估有冇人返工?  冇人返工何來有超市比你買野  何來有電?何來有通訊!  好好地一個現代城市 做咩有人要求做返個原始人? 除左白痴  有咩人願意放棄現代人生活?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-4 12:26 PM 發表

一>增加最低工資
二>設最高工時
三>增設空置稅
好啦!依家見證到美國大選原來總統選舉都唔係民選,而係金主話事,選票多嘅都唔一定當選,去到最後都係所謂嘅選舉人話事,侵侵話要查 ...
逃犯條例  全球人類社會都有  阻止一d不法之徒 犯法!  有咩問題  有咩好反!  第2   被引道得架都係重犯!  要比人引道都睇下自己有冇資格先 偷啊婆十蚊都引道你? 所以反引道條例  變相支持自己居住城市成為罪惡之城 罪犯天堂?  有冇人咁蠢令自己居住城市侖為罪犯之城?

回覆 引用 TOP

重要大大聲話自己係香港人代表香港  嘔撚血到呀  冇聲出!  你夠吾夠膽同外藉人士講自己係香港人呀!  比人背後笑到黃!

回覆 引用 TOP

唔好講其他
淨係郊野公園D垃圾都多到嚇死人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 12:33 PM 發表

你講呀 香港而家食緊老本!  好彩中國係全球最大有投資價值國家  好多資金流向香港  吾係屎都冇得你食!  而家開放緊海南島同珠海   香港社會重持續向不隱定發展 點同人勁爭?有鬼人來投資! 再多大型基建都幫你吾到!  而家亞洲第一展覽埸地 都吾係香港  毛都冇條 點養8百萬人囗?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 12:33 PM 發表

大哥你就真係巴  講2句野 就可養活8百萬人囗!  一句民主自由  經濟快過坐火箭! 送句名言比你拉  別被理想 理念  零架於理智之上

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 12:59 發表

大哥你就真係巴  講2句野 就可養活8百萬人囗!  一句民主自由  經濟快過坐火箭! 送句名言比你拉  別被理想 理念  零架於理智之上
我話「好運行到尾」,即是衰運開始;口號喊得幾大聲都系垂死掙扎而已。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 01:17 PM 發表

我話「好運行到尾」,即是衰運開始;口號喊得幾大聲都系垂死掙扎而已。
你係祝福詞  只係願望吾一定係事實  係吾係?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-1-4 13:19 發表

你係祝福詞  只係願望吾一定係事實  係吾係?
對某的畜生來講系祝福之辭!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-4 01:17 PM 發表

如果政治(令人民過更好的生活)  係咁容易  啊豬啊狗都係政治家拉! 李柱銘班泛民直頭係政治天才  可以由一個和平城市利用二十年時間  搞到黃籃對戰  社會嚴重分烈!仇恨令生命非自然死亡!  李柱銘班友重吾係天才政治家?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]