• 瀏覽: 14,232
  • 回覆: 261
起碼目前不會。
我個仔同女婿都系黃絲,佢地唔睬我,block咗屈濕與電話。我可以點?打七佢地?有用咩?女兒都系黃,不過費事理我的「政見」,當我儍嘅。
我可以點?
信仰可以改變,但一定要有使人改觀的「理由」。民主是港、台新一代的共識,在大陸也大不乏人。要改,請用「亊實」說服他們。

此消待彼長
尚未見文章
一黨真雄起
歸心不用強

雖則大多跟武統無關,不過希望你早日搵到溝通既方法吧

引用:
原帖由 Max_lee 於 2020-10-15 14:17 發表
雖則大多跟武統無關,不過希望你早日搵到溝通既方法吧
兩個block咗,一個當我儍。除了等,就是等,等到中國真正雄起囉。果時唔使我多費唇舌了。

樓主,佢兩個入左腦冇得改,一個唔好彩比你up中,中國雄起來, 你準備少兩個親戚吧。

好多父母為同仔女溝通扮黃

難得樓主堅持到自己,讚!

女大女世界,唔理得咁多,婚都結埋,你已完成責任

好好享受自己人生,一解封,立刻北上遊歴返一兩個月

世事變化萬千,誰能保證甚麼?

民主係共識,邊種民主係共識?
而大陸政府支持度遠比任何一個西方國家政府高。

幾百年前有班戇鳩傳教士黎到中國,話拜祖先係迷信。佢地識條撚。何況西方當時都用不同方法拜偶像,比起同年代中國更迷信。

宜家西方班政客一鬼樣。佢地自己下限低,唔改革自己,偏偏要走去要求人地。自己都搞唔掂民主,話人地無民主。

屋企人不要傾政見,時間證明一切。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-10-15 03:06 PM 發表

兩個block咗,一個當我儍。除了等,就是等,等到中國真正雄起囉。果時唔使我多費唇舌了。
教仔我唔識,我分享下訓練鸚鵡,第一要餓,如果你日日比佢食唔晒的糧,佢就會挑愛吃的,鸚鵡不挑食,挑食是主人寵出來的,日日放幾百係子女抬面,正常學生係用唔晒,自然就當起大佬大姐收馬,後果係點唔洗講都知.
第2,不可無故餵食,訓練鸚鵡不達效果不餵食,否則鸚鵡知道不跟指揮同樣有食物,跟指揮的不就是笨蛋?

第3,不可放鸚鵡在肩膀,鸚鵡會覺得跟主人平起平坐,下一步佢就會企係主人頭上拉屎.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-10-15 20:53 發表

教仔我唔識,我分享下訓練鸚鵡,第一要餓,如果你日日比佢食唔晒的糧,佢就會挑愛吃的,鸚鵡不挑食,挑食是主人寵出來的,日日放幾百係子女抬面,正常學生係用唔晒,自然就當起大佬大姐收馬,後果係點唔洗講都知.
第2,不可無故餵食,訓練鸚鵡不達效果不餵食,否則鸚鵡知道不跟指揮同樣有食物,跟指揮的不就是笨蛋?

第3,不可放鸚鵡在肩膀,鸚鵡會覺得跟主人平起平坐,下一步佢就會企係主人頭上拉屎. ...
可惜佢地已經長大成人,唔使人喂。
有條件唔睬老豆。

引用:
原帖由 Retired2019 於 2020-10-15 15:28 發表
樓主,佢兩個入左腦冇得改,一個唔好彩比你up中,中國雄起來, 你準備少兩個親戚吧。
咁又唔怕,人會變;想當年我次次參加六四遊行,一心想中國民主。
好在我醒得早姐。

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-10-15 16:04 發表
好多父母為同仔女溝通扮黃

難得樓主堅持到自己,讚!

女大女世界,唔理得咁多,婚都結埋,你已完成責任

好好享受自己人生,一解封,立刻北上遊歴返一兩個月 ...
同意!唔理得咁多,最緊要對得住自己。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-15 18:41 發表

東沙島被圍了
新華社今天發布一張圖片不知道什么意思
今日凌晨美軍偵察機飛進汕頭外海
早上人民日報出文勿謂言之不預
香港飛行情報區拒絕台軍方包機民航機進入 ...
希望即時武統台灣,然後收番香港治權。一天都光晒!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-10-15 19:05 發表
民主係共識,邊種民主係共識?
而大陸政府支持度遠比任何一個西方國家政府高。

幾百年前有班戇鳩傳教士黎到中國,話拜祖先係迷信。佢地識條撚。何況西方當時都用不同方法拜偶像,比起同年代中國更迷信。

宜家西方班政客一鬼樣。佢地自己下限低,唔改革自己,偏偏要走去要求人地。自己都搞唔掂民主,話人地無民主。 ...
你知我知系唔夠嘅,睇下六四晚會人數未減,港、台反中比例唔細也!
我所見的青年人,反中仍然系多數。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]