• 瀏覽: 1,400
  • 回覆: 8
[隱藏]
[1] 12瞞逃黃屍曱甴係暴力恐怖份子, 任何社會都不會容許存在.
[2] 12瞞逃係當場斷正涉及炸藥或汽油彈, 可以造成大量傷亡的罪行, 竟然可以取保候審, 反映香港司法是如何的不堪.
[3] 外逃而被通緝的黃台仰羅冠聰陳家駒朱牧民鄭文傑劉康, 他們只係爆響口反中亂港, 並無實際使用殺傷力武器, 6人逃去外國必受外國政府歡迎而給予庇護, 可以身處外國做紙板人繼續口爆反中亂港, 外國政府更以站在政治道德高地而沾沾自喜.  
[4] 台灣早前已截獲5隻曱甴, 又係因犯嚴重暴行而取保候審, 台灣政府悶聲不響扣留5隻曱甴, 不向外公佈消息, 更警告5隻曱甴在香港的家屬不得向外洩漏消息, 否則5隻曱甴後果自負.
[5] 台灣政府為何不敢公佈扣押5隻曱甴而攞威, 理由很簡單, 因為5隻曱甴在香港都係涉及嚴重暴力及大殺傷力的罪行, 此等犯罪無論犯罪者有甚麼政治目的在任何國家都是絕不容許的, 因為路邊炸彈必定係無差別炸死人, 台灣政府如高調接收暴徒, 必受國際譴責, 而且台灣人民也不會歡迎有暴力傾向的人來台居住, 因為曱甴日後如對台灣社會不滿, 必定又會重施故技又在台灣製造暴亂.
[6] 5隻曱甴成功登陸台灣, 令台灣政府非常頭痕, 不知如何處理, 公開接收就令台灣人不滿, 遣返香港就令台灣政府下不了台, 所以台灣政府現在係阿超著褲, 焗住焗住, 不了了之.
[7] 12瞞徒要著草去台灣, 好在畀中國海警及時擒獲, 如果12瞞徒又成功登陸台灣, 必令台灣政府出現重大政治危機, 台灣民眾都不願捲入中港政局, 只係想隔岸觀火陰陰笑, 台灣政府今次係抹一把汗, 官員開香檳祝酒, 慶幸中國海警捉拿12瞞逃, 免除台灣一場政治風波.



熱賣及精選
台灣堆填區已經爆滿, 唔再收香港過去嘅垃圾.





開完記者會之後, 冇晒聲氣, 又冇後續行動, 好似冇人再關心呢單畸屎.


[隱藏]
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-17 06:28 PM 發表

開完記者會之後, 冇晒聲氣, 又冇後續行動, 好似冇人再關心呢單畸屎.  
金主閂水喉,而家分分鐘要用者自付,show錢貴嘛,慳得就慳啦!



完全無人關心被消失的5位手足


12暪逃根本就係比台灣篤灰
有幾件重犯係度台灣唔敢收



通緝犯家人報警找通緝犯

屈穎姸
2020-09-21


想像一下,在灣仔警察總部的報案室,出現以下對白:

「喂,黑警,我哋嚟報案!」

「先生,你去錯地方,呢度冇黑警。」

「你咪係囉,解散警隊,刻不容緩!」

別以為是笑話,這班乜都敢死、乜都做得出的反對派,他們的所作所為是我們正常人永遠估佢唔到的。這天,他們就真的夠膽死帶著12逃犯的家人,來到灣仔警察總部,找他們口中的「黑警」報案,要求「刻不容緩解散」的警隊,立即向他們交代潛逃家人的狀況,要警隊及香港政府盡力「營救」12逃犯回港。

這實在是一宗天下奇聞,惡人先告狀我們見得多,未見過可以惡成這樣。

奇事一,警察在反對派口中明明是殺人、放火、強姦、毀屍、暴打、講大話……乜都做得出的團夥,何解你們竟向如此恐怖的機構求助?你們不怕一步入警總,通通被雞姦然後殺人滅口滅屍再人間蒸發嗎?

奇事二,大家可有聽過恐怖分子會去報案?嗱,我個仔掟汽油彈,恐怖分子嚟嘅,為咗逃避法律制裁,所以偷渡潛逃去台灣,點知中途被大陸海警截獲拉咗。雖然佢哋係恐怖分子係通緝犯,但佢哋都係香港人,嗱,政府你有責任保護市民架……

奇事三,通緝犯家人報警找通緝犯,這句話,好玄,好難明、好犯駁,但卻成了事實。

奇事四,朱凱迪說要警方公開什麼衛星雷達紀錄,看看12逃犯那艘出海釣魚的大飛走過什麼路線?當中有沒有內地海警越境執法問題?有沒有香港水警袖手旁觀問題?咦,你們不是連裝了CCTV的智慧燈柱都砸掉了嗎?你們不是說這些科技追縱侵犯市民私隱嗎?12逃犯又沒用華為手機、又沒參與全民肺炎檢測送上DNA,何來資料追蹤行蹤?偷渡路線,私隱嚟嘛,警方怎敢侵犯私隱?

有記者問:「上次有12個家屬開記者會,今次只剩4個,到底今日會有幾多家屬報案?」議員的答案叫人拍案叫絕:「家屬唔係個個願意上鏡,但集體報案就一定唔止呢個數,至於人數幾多我就唔方便透露……」

吓?你們連幾多家屬報警都唔講得,但卻兇神惡煞要求警方:「唔該你哋認真調查同交代事件始末!」

交代?交代什麼?要政府交代?要警方交代?不如叫你個仔先交代為什麼出來掟汽油彈?為什麼要潛逃?為什麼逃去台灣而不是菲律賓?為什麼一個學生仔會有一百幾十萬付偷渡費?……交代?你們先跟香港市民交代吧!

政務司長張建宗說,已跟12港人家屬聯繫超過80次。保安局長李家超稱,特區政府無探視權。拜託,政府能不能強硬一點?用語準確一點?那不是「12港人」,那是「12罪犯」,無論警方或是政府發言人,在回應此事的劈頭第一句,唔該清楚說明:這12個是通緝犯,不是普通市民,香港政府沒責任保護通緝犯的,講完!

https://www.speakout.hk/港人博評/62285/-獨家文章-通緝犯家人報警找通緝犯#selected



呆灣大選過後……就已經將手足好似condom咁,用完即棄!


主題標籤 #羅冠聰
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]