• 瀏覽: 2,251
  • 回覆: 29
網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
船東無俾大陸海防拘捕?仲有料爆?
袁老狗先生話:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
又咁啱美國衛星資料顯示12人喺係香港海域被拘捕?
美國衛星咁掂點解咁多毒品由美國海岸流入美國?

..................

我嘅評論:
港奸又一次誣衊中國越境執法。
港奸口中嘅愛國就係一次又一次咁誣衊鐵證。

時間地點唔重要,最重要係老屈 。
呢啲就係港奸嘅目的。

廣東省海警早前在香港東南水域對出的中國水域,截獲一艘涉嫌非法越境船隻,捕獲12多名「涉嫌非法越境人員」,據報包括因涉嫌違反《港區國安法》被捕、現正保釋的「香港故事」成員李宇軒,到底他們會否被送返港,受到關注。

特首林鄭月娥今日(9月1日)出席行政會議前被問及相關問題時,提到應該交給事發地點的司法管轄區處理,應交由內地處理。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 12:33 AM 發表
真係好好笑 普通法唔係控方提出證據嘅咩

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-19 12:48 AM 發表

港奸講嘢你要聽、要證據嘅咩?
再多嘢講丫哪,拉黑你㗎!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 12:53 AM 發表

港奸講嘢你要聽、要證據嘅咩?
再多嘢講丫哪,拉黑你㗎!
冇所謂 你都識開係偽寶光論政啦

你哋玩到咁開心我唔插手啫

我哋係正常人嘛

只不過是耳鼻猴

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-19 01:05 AM 發表

冇所謂 你都識開係偽寶光論政啦

你哋玩到咁開心我唔插手啫

我哋係正常人嘛

只不過是耳鼻猴
我都只不過係開一個帖俾大家娛樂一下唧。
呢條港奸係點大家都知。

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-19 12:48 AM 發表

咁其實common law同civil law,都係由控方舉証先嘅

港奸帖子的參與度不低,但幾乎全部網友反駁一樓說法。

以下證實港奸竄改各方回應內容
1.聽說 鄧炳強處長最近暗示這12人可能可以回港;
鄧警務處長已經表明該案不在香港海域應由中國審理。
2. 深圳公安局拒絕律師探訪該12人。
鹽田公安證實已委派律師。

=====
此外,華春瑩女士的反應也是佐證。

華小姐說:12名潛逃臺灣者因涉及國安法,正在調查。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 12:33 AM 發表
網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
船東無俾大陸海防拘捕?仲有料爆?
袁老狗先生話:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
又咁啱美國衛星資料顯示12人喺係香港海域被拘捕?
美國衛星咁掂點解咁多毒品由美國海岸流入美國?

..................

我嘅評論:

時間地點唔重 ...
一句話:認真你就輸了。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-19 07:36 AM 發表

一句話:認真你就輸了。
如果認真係輸了。
等於港奸歪理就係贏了?
那不見得吧,歪理贏得嘅係豬頭。
咁樣係這反映咗事實。
如果生活係歪理之中真理有存在必要?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 07:44 AM 發表

如果認真係輸了。
等於港奸歪理就係贏了?
那不見得吧,歪理贏得嘅係豬頭。
咁樣係這反映咗事實。
如果生活係歪理之中真理有存在必要?
零回應,李澤鉅咪得囉!

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-19 07:54 AM 發表

零回應,李澤鉅咪得囉!
唔係咩嘢事都係由得佢就算。
唔係邊有咁多人插港奸。
你睇當下幾多街站,區議員,唔係零回應就當冇事發生。
你唔出聲呢啲人更肆無忌憚去做文宣。
更加會用全香港市民之名去道德綁架。

警務處長鄧炳強發嘅聲明:
12名港人涉嫌觸犯內地的偷越邊境罪,被內地當局拘留。警務處處長鄧炳強接受鳳凰衛視訪問表示,要尊重不同司法管轄區的權力,如果在內地有犯案的話,必須先根據內地刑法處理。

鄧炳強又說,要等待內地處理相關案件,待整個流程完結後,本港會根據機制,可能會要求將有關人士送回香港,繼續處理在香港未完成的流程。

(待內地部門處理完事件流程,再處理該十二名在港所犯下之罪責。)

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 07:58 AM 發表

唔係咩嘢事都係由得佢就算。
唔係邊有咁多人插港奸。
你睇當下幾多街站,區議員,唔係零回應就當冇事發生。
你唔出聲呢啲人更肆無忌憚去做文宣。
更加會用全香港市民之名去道德綁架。 ...
真小人用偽君子嘅分別。
真小人橫蠻無理,死不認錯。但至少你可以同佢講理。
偽君子半真半假,永遠都係你嘅錯。除非你可以做到一劍穿心,否則你永遠都係被告。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-19 08:25 AM 發表

真小人用偽君子嘅分別。
真小人橫蠻無理,死不認錯。但至少你可以同佢講理。
偽君子半真半假,永遠都係你嘅錯。除非你可以做到一劍穿心,否則你永遠都係被告。 ...
你仲唔明明知唔可以一劍穿心都仲有咁多網友去回應港奸。

港奸面皮厚就係人都知。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]