• 瀏覽: 4,125
  • 回覆: 48
  • 追帖: 2
叫得 Beta Version 即係好多嘢總係有爭議或者有問題。正所謂吹得就吹!

各路C兄,可以俾意見,惡意批評,講粗口!!

就好似其他軟件咁樣,吸收左不同意見,可能會不定期,出更新!!

//-----------------------
俄羅斯最叻就係乘人之危,對俄羅斯來講,中國打敗美國或者美國打敗中國都對俄羅斯毫無好處,所以你會發現特朗普做總統,俄羅斯出左唔少力,特朗普一上台講嘅其實係聯合俄羅斯對抗中國!

唔好以為俄羅斯係一個愚蠢嘅民族,其實俄羅斯係國際象棋上修為,邏輯思維並唔係你想像中咁差。

其實今次印度挑釁中國,根本就係白人文明想搵一個國家,試吓中國動武的底線。

香港嘅情況一樣,我冇證據,但係有一種想法,西方勢力推動香港獨立,根本冇可能,佢哋其實想知道,中國共產黨對國家安全底線係邊。
參考,將來上海,應該如何去搞,因為上海其實都非常崇洋,香港情況,喺上海未必唔會發生。
你要明白,民主自由,分財產,分權力,呢啲咁嘅嘢,一定有吸引力,亦即係話,所有對外開放嘅城市,最終會面對西方民主自由口號攻擊,製造出嚴重嘅內部矛盾。
呢種情況,亞洲冇咩國家可以迴避,強人李光耀已經唔存在,佢個仔,亦都未必可以壓得住。
上海雖然唔係一個國家,一樣有機會發生,也許只係遲早嘅問題。

世界綜合博弈,係唔會係短時間之內分出勝負,可能係幾十年,或者過百年!
核心並不是一定要將對方殲滅,自己處於強勢,對方處於弱勢,一直維持下!

對西方白人民族來講,防止中國崛起,係統一思想,所以俄羅斯,東歐,北歐,英國,美國,基本上係一致嘅!
我冇證據但係有一種想法,白種文明,對付中國嘅方法,其實係,煽動印度與中國對抗,令到中國,係陸軍,海軍,要一齊發展,同時西方減少對中國產品嘅需求,令到中國冇辦法喺貿易中獲得更多嘅財富,軍事開支,又導致中國支出龐大,如果可以將中國推入呢個局面,未來30至到50年中間,中國將會從盛轉衰!!

識時務者為俊傑,“當事實改變之後,我的想法隨之改變,您呢?”
喺香港試下個底線 可能老友講得冇錯 但係未必咁快到上海 澳門試下先 因為澳門有23條 有23條中央會點做 都可以試試 我係香港其實係西方情報機關嘅基地 一個美國領事館已經有二千人 數不盡嘅漢姦 冇23條 有黃底法官 反對派滲透喺政府部門唔少 傳媒作文冇問題 教育教教壞學生冇問題 法官鍾意點樣判案都冇問題 特首亦唔夠強硬 所以搞亂香港冇問題 但係喺其他地方 有冇香港咁多優勢 點睇都冇

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 10:35 PM 發表

咪亂講啦! 點仲有幾十年

蘇聯解體基本上係一年半載就完成
你是第一個,俾面都要回下!!

中國經濟實力,依然如日中天,如果你真係要用蘇聯同中國比較,亦即係二戰之後嘅蘇聯,史太林領導嘅時間。

蘇聯在史太林領導達到高峰,然後慢慢墜落,從歷史角度嚟睇,如果中國真係政治系統,比唔過西方,佢亦都會慢慢慢慢衰退,冇可能一下!!

就算你睇清朝,鴉片戰爭到清朝亡,都唔會係一年半載嘅事。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 10:44 PM 發表

歷史早已説明共產黨倒臺係可以好快架
任何政治體系都會崩潰,呢個同獨裁,民主無關!!

再比一啲野你參考,雅典所謂嘅文明共和,係鬥唔過寡頭政治,斯巴達!!

羅馬共和國,只不過幾百年,羅馬帝國就過千年,之後歐洲長時間君主制。

你再睇吓美國呢二百幾年嘅發展,法律不停收緊,其實啲人嘅自由,民主起嘅作用其實越嚟越細,到達一點,佢一樣會好似羅馬咁樣,走向帝國!!

如果羅馬崛起到佢走向帝國,周期時間,美國嘅民主體制,應該點都仲有過百年玩嘅。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 11:10 PM 發表
當然啦, 係同現代文明必須消滅共產黨有關啊嘛!
乜嘢係現代文明啊? 定係你一個人想法??

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 11:16 PM 發表

消滅共產黨咪係現代文明囉。

連老大哥蘇聯都倒左臺啦!
美國都好似有共產黨?共產黨,好多國家好似都有,你自己去收集下資料,總之共產黨並冇係世界上消失!!

你都算係呢個討論區嘅大反派,當然,冇你嘅存在呢度冇咁好玩,你繼續啦!我都唔希望你消失!!

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 11:25 PM 發表

嚴格來講, 文明世界係消滅共產政權!

你能夠認真探討其中細節, 算有進步, 比個LIKE你!

仲有, 點解講真話係反派嘅?
你地中華人民共和國人 全部講假話架? ...
你改咗名啦,你已經知道自己嘅不足,將自己個名改成聽真話,可惜啦,你依然聽唔入事實!!

你依然堅持自己嘅錯誤,你唔係反派又係乜嘢呢?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-7-12 10:28 PM 發表
叫得 Beta Version 即係好多嘢總係有爭議或者有問題。正所謂吹得就吹!

各路C兄,可以俾意見,惡意批評,講粗口!!

就好似其他軟件咁樣,吸收左不同意見,可能會不定期,出更新!!

//-----------------------
俄羅斯最叻就係乘人之危,對俄羅斯來講,中國打敗美國或者美國打敗中國都對俄羅斯毫無好處,所以你會發現特朗普做總統,俄羅斯出左唔少力,特朗普一上 ...
中國如果只求自保,應該不會走到像美國這般為了軍備而陷入經濟困境的地步。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 11:25 PM 發表

嚴格來講, 文明世界係消滅共產政權!

你能夠認真探討其中細節, 算有進步, 比個LIKE你!

仲有, 點解講真話係反派嘅?
你地中華人民共和國人 全部講假話架? ...
其實文明與共產有什麼關係?文明社會就不能有共產主義?閣下是否清楚共產的概念是什麼?共產,等同於將資源分享,這正正就是文明人的寫照,世界經歷了數千年的搶來搶去,難道還不足夠?還是閣下希望永遠活在這樣的世界?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-12 11:53 PM 發表

其實文明與共產有什麼關係?文明社會就不能有共產主義?閣下是否清楚共產的概念是什麼?共產,等同於將資源分享,這正正就是文明人的寫照,世界經歷了數千年的搶來搶去,難道還不足夠?還是閣下希望永遠活在這樣的世界? ...
美國年輕一代嘅人民,政客都開始傾向所謂economic justice, redistribution of wealth,  就好似之前佔領華爾街99% vs 1% 嘅意念。 呢D概念根本以經有好重共產主義元素。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]