• 瀏覽: 941
  • 回覆: 10
鄭月娥令人費解的方式抗逆:
1.年初的時候很晚才,封大陸來港的旅客,而且只是抽樣檢疫,
2. 最近:海員,上午人員:免檢。
======
結果:今天【2020.07.27】須要推出 很嚴厲的四項措施。
+++++++++++++++++
我的評論:
有KOL說:鄭月娥反智抗逆香港人埋單!
我在心裡說,一個頑童 肆意撒野,須要【北方】大人收拾殘局: 撤換之!

持劍衛道的精神是,在不影響中國目前執政者繼續執政之下,以正義消弭邪惡,本著自由平等博愛。改善 中國和香港的同胞的福祉。
點解要撤換林鄭月娥而唔係香港嘅衞生官員?

唔換呢班人換邊個做特首都一樣。
唔好咩都推係林鄭身上!
呢樣先係公道話,作為特首唔係個個都好似你咁咩都識,防疫範疇亦唔係係林鄭強項!
你識唔識防疫丫?
(再唔啱俾個特首你做丫,睇下你點應對呢一波疫情。)
既然出現漏洞係唔係應該作出補救?林鄭無做到咩?

疫症算係一種天災,你能預計到嗎?
(對唔住,唔記得咗你識堪輿學添!順便問下香港疫症幾時完?)

傻普係疫症犯咗更大嘅錯都未落台,點解會係林鄭?

而家中國願意出手幫助,啲政客點睇?(千方百計去阻攔,政治大於人命。)
到底係邊啲人想香港人死?林鄭嗎?

樓主倒不如考慮直接改標題:我唔鐘意林鄭,請中央撤換係唔係簡單直接啲呢?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-7-27 10:32 PM 發表 你這傻逼還在香討?發一條帖子賺幾美分?
你的粗鄙用語,跟你的成長過程有關係。
中華民族復興,必須讓下一代在更佳文明環境之下成長。
------
囘歸主題:在你的城市,抗疫措施是否比鄭月娥抗逆不當

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 21:47 發表
樓主倒不如考慮直接改標題:我唔鐘意林鄭,請中央撤換係唔係簡單直接啲呢?
應該係話凡事同中共有關,白條就唔高興,最好自亂好等其他反共勢力有機可乘

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-27 10:51 PM 發表

你的粗鄙用語,跟你的成長過程有關係。
中華民族復興,必須讓下一代在更佳文明環境之下成長。
------
囘歸主題:在你的城市,抗疫措施是否比鄭月娥抗逆不當 ...
你是哪裡人?

你話換就換?你邊位呀?

引用:
原帖由 9wai 於 2020-7-28 11:35 AM 發表
你話換就換?你邊位呀?
樓主話我係持劍衛道囉!
我話換就換。

蕭生都對海員免檢好慶,話777要賠命。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]