• 瀏覽: 1,886
  • 回覆: 28
湯家驊資深大律師  + 鄭月娥特首 是好拍檔。
漡先生除了 在送中條例出過力,之前還用“民主思路”名義 為林太太舉行特首候選人辯論大會。
====
從政者的容貌變化:--
。。朱鎔基總理落任之後,頭髮變白。
。。湯家驊最近容貌-- 請搜尋此Youtube 視頻:【標題--Ronny Tong - Executive Council, Hong Kong - BBC HARDtalk

。。鄭月娥特首-- 每個禮拜都出現新聞+熒幕 數次。
======
我的評論:
以我主觀看法,堪輿學+ 天譴 的意味很重。
大家【包括 湯家驊資深大律師  + 鄭月娥特首】 參詳 姜子牙 在封神榜裏邊的對手。

持劍衛道的精神是,在不影響中國目前執政者繼續執政之下,以正義消弭邪惡,本著自由平等博愛。改善 中國和香港的同胞的福祉。
偽律師中文大學學友:
你再膠啲啦!堪輿,天譴都出埋。
中文大學如果真係有啲咁嘅學生真係學界嘅恥辱。

我真心擔心樓主嘅精神狀態。
專業人士喎!
同啲呃神騙鬼嘅江湖佬有咩分別?

唔使三次機會,你可以即刻拉黑我。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-19 05:51 PM 發表 唔使三次機會,你可以即刻拉黑我。
外國人專訪對象之一是湯家驊資深大律師
鄭月娥特首 某程度上主宰你的生活/生命。
你卻花時間攻擊一個草民網友。這是你的質素。
====
你有沒有依從一樓建議 搜尋湯家驊先生最近的容貌變化?
看完之後你會給他什麼勸諭,【例如 改邪歸正】?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-19 05:58 PM 發表

外國人專訪對象之一是湯家驊資深大律師
而鄭月娥特首 某程度上主宰你的生活/生命。
你卻花時間攻擊一個草民網友。這是你的質素。
====
你有沒有依從一樓建議 搜尋湯家驊先生最近的容貌變化?
看完之後你會給他什麼勸諭,【例如 改邪歸正】? ...
湯和林鄭我就無咩嘢要勸喻喇!

而你呢!我就建議你快啲睇下精神科醫生。

天譴係邊門學科?中文大學有教㗎!

你都仲算草民?你自吹國際名人添啦!連國務院都用你嘅建議㗎!乜假㗎?
我呢啲就真係一介草民喇。

我攻擊你把托咩!你自己膠就膠啦!
天譴一詞會出自專業人士喎!

人老咗就自然有白髮㗎啦!
有啲仲好似你咁開始禿頭添!
有幾奇?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-19 06:06 PM 發表 人老咗就自然有白髮㗎啦!
有啲仲好似你咁開始禿頭嚟!有幾奇?
朱鎔基先生是好總理,是我喜歡的人之一。他落任就不需要染頭髮。
湯家驊容貌的變化不是白髮,而是封神榜裡邊的xxx角色。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-19 06:10 PM 發表

朱鎔基先生是好總理,是我喜歡的人之一。他落任就不需要染頭髮。
湯家驊容貌的變化不是白髮,而是封神榜裡邊的xxx角色。
咁嗰個XXX角色嗰樣係點?似唔似你丫?
連封神榜你都信?中文大學教㗎?
咁雷震子真有其人噃!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-19 06:13 PM 發表 咁嗰個XXX角色嗰樣係點?似唔似你丫?
連封神榜你都信?中文大學教㗎?咁雷震子真有其人噃!
矢人惟恐不傷人。
你來本版的動機與作用令我從來不指望讓你改變口風,直到文匯報/大公報有一天出文鞭撻某些政客。
所以,你還有三次機會完成你的任務。
首先:一樓的論點哪些你認為是錯的。

都話咗唔使三次。拉黑就隨便!
文匯報鞭撻政客有幾奇?

你都不停狗噏啦!

天譴論!
中文大學有學科專門研究噃!
你嘅畢業論文係講天譴同堪輿㗎!

係正常都唔會講出口啦!
一句天譴咪連法律都唔使啦!

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-19 06:20 PM 發表

矢人惟恐不傷人。
你來本版的動機與作用令我從來不指望讓你改變口風,直到文匯報/大公報有一天出文鞭撻某些政客。
所以,你還有三次機會完成你的任務。
首先:一樓的論點哪些你認為是錯的。 ...
天譴同堪輿都係錯咁你嘅一樓仲有邊點係啱先?

你嚟討論區係為咗呃神騙鬼?

mart1212
你今天的三次機會只剩下一個。
還有什麼補充?
我說了,我的預測:當文匯大公改口風不再讚揚湯家驊,到時候你就會改口風

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-19 06:37 PM 發表
mart1212
你今天的三次機會只剩下一個。
還有什麼補充?
我說了,我的預測:當文匯大公改口風不再讚揚湯家驊,到時候你就會改口風
啱啱先話你呃神騙鬼,你又再嚟?

科學係講理據嘅,你憑咩嘢預測?有支持位咩?萬一你嘅預測唔準你又會點?
會唔會遭天譴呢?

OK,唔使回我喇!免得我好似無言以對。

直接拉黑我啦!

mart1212
矢人惟恐不傷人。
如果有人企圖藉著攻擊我而令立法會選舉有助建制派,那麼請另派一個比你 不同檔次的。
886!
===
那個另派的可以說說 湯家驊的容貌改變 Vs 何志平那個。

主題標籤 #湯家驊
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]