• 瀏覽: 586
  • 回覆: 8
前港督彭定康說……,他不希望年輕人因為警察的暴力,而衍生更多暴力。

彭定康好似係勸戒黑暴唔好用暴力,實質上指控黑暴嘅暴力行為係由警察做成,挑動黑暴情緒。

彭定康講出呢一句,必定一石激起千層浪。而且選擇發言時機非常準確。正好為黑暴輪營養液,鼓勵士氣。

唔係長人家志氣、滅自己威風。中國如果唔好好利用上下其手嘅發言方式,就只能永遠處於被動。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-21 09:16 AM 發表
前港督彭定康說……,他不希望年輕人因為警察的暴力,而衍生更多暴力。

彭定康好似係勸戒黑暴唔好用暴力,實質上指控黑暴嘅暴力行為係由警察做成,挑動黑暴情緒。

彭定康講出呢一句,必定一石激起千層浪。而且選擇發言時機非常準確。正好為黑暴輪營養液,鼓勵士氣。 ...
老老實實, 彭定康幾時真係肯找數?

附件

2019110_1024.png(1.06 MB)

會聽佢老點嘅都係垃圾廢物棄不足惜。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-5-21 10:03 AM 發表

老老實實, 彭定康幾時真係肯找數?
佢都退咗休,講乜都冇用。
不過久唔久畀個希望出嚟,鼓勵下士氣啫。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-21 11:49 AM 發表

佢都退咗休,講乜都冇用。
不過久唔久畀個希望出嚟,鼓勵下士氣啫。
彭定康這個末代港督行將入木,腦袋仍留在舊殖民時代, 是賊心不死的老殖民主義者。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-5-21 12:04 PM 發表

彭定康這個末代港督行將入木,腦袋仍留在舊殖民時代, 是賊心不死的老殖民主義者。
英國政府臨別秋波都非常倚重佢嚟香港樹立橋頭堡。佢响英國係一個香量級人馬。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-21 12:59 PM 發表

英國政府臨別秋波都非常倚重佢嚟香港樹立橋頭堡。佢响英國係一個香量級人馬。
嗰頭近無法找數的人, 已經係冇晒份量, 就算英女王出面都幫唔到香港班曱甴

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-5-21 02:13 PM 發表

嗰頭近無法找數的人, 已經係冇晒份量, 就算英女王出面都幫唔到香港班曱甴
每個議員輪流講一次,都可以講到下個97。

主題標籤 #彭定康
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]