• 瀏覽: 856
  • 回覆: 14
初時以為他們會變另一個意大利。火災,水災,病毒也冇辨法使他們亡國!

我怎樣也不信他們冇好似歐美咁爆大鑊。

紐西蘭也一樣,民主國家冇理由可以咁少個案又咁快控制到

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-4-25 04:59 PM 發表
紐西蘭也一樣,民主國家冇理由可以咁少個案又咁快控制到
有冇報細數?

唔驗就無確診  

唔全面檢測咪唔爆囉
5眼聯盟玩數字遊戲玩到成精架啦

我有貧友去袋鼠國,佢地禁左好多人外出架。

美國疫情再破單日死亡數字 紐約州下半旗

澳洲係唔准國民跨省工作,如果要跨省就要隔離14天......

新西蘭係直頭要餐廳關閉,連外賣都唔准......

證明了唔係行什麼制度問題,亦不是什麼隱瞞令疫情惡化,係國家領導問題

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-4-26 08:10 AM 發表
證明了唔係行什麼制度問題,亦不是什麼隱瞞令疫情惡化,係國家領導問題
民主制度不會出好領導,中共模式至會

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-4-26 05:22 AM 發表
澳洲係唔准國民跨省工作,如果要跨省就要隔離14天......

告政府啦!限制自由。

澳洲人口小,國土大,人與人接觸空間大,全國人口最緊密城市悉尼,—般住宅地點幾乎見唔到人影出現,只有上下班有些小人出現。

7 月轉冷,睇吓又會點。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-4-26 05:22 發表

新西蘭連外賣都禁?咁准唔准超市開?

澳洲仲有無工作假期呀?即係短期賣豬仔嗰啲呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]