• 瀏覽: 739
  • 回覆: 13
+2
瘋狂政府置市民生命不顧, 又背棄憲法, 為的只是鬥氣! 賣港狗官正如何君妖所言, 自尋不生路!

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-1-10 04:07 AM 發表
瘋狂政府置市民生命不顧, 又背棄憲法, 為的只是鬥氣! 賣港狗官正如何君妖所言, 自尋不生路!
暴徒戴嘅黑白口罩完全不能阻止吸入病毒。
禁蒙面法已講清楚因個人健康等問題,可以戴醫護口罩。
已料到泛民會利用任何巔倒黑白嘅藉口反對政府。但估唔到竟然仲有咁多人完全唔知道黑色口罩冇醫學功能同禁蒙面法嘅內容就出嚟反。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-1-10 04:07 AM 發表
上訴合理,就算成功,可睇情況暫援執行之嘛!係咪背棄憲法,個官會有分數架啦,你想做埋審判官職位嗎?莫非係黃色法律大晒咩!

建議你睇下反蒙面法係咩先。唔好睇毒果,唔好人講你講。

講到冷血, 又點夠仆街暴徒曱甴嚟呢?

曱甴扎扎跳,反蒙面法就對了。   

引用:
支持政府上訴,只有盜賊才需要蒙面。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-1-10 04:07 發表
有病就唔該留喺屋企啦!仲出嚟行?!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 2020-1-10 10:22 AM 發表
當初講嘅"個人健康"唔係講外來傳染病(當時根本未有武漢肺炎),否則人人都可以話街上空氣污染嚴重而戴口罩,跟住結果係俾魔警蹂躪!
米混淆視聽! ...
避免外來傳染病,唔係個人健康問題咩?
戴黑色口罩可以防止被感染咩?

篤灰保平安

時間先後次序唔該你搞清楚先!

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-1-10 04:07 發表
請問違反中華人民共和國憲法邊一條?

香港既憲法係中華人民共和國憲法,請搞清楚

主題標籤 #律政司
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]