• 瀏覽: 940
  • 回覆: 10
不如一齊發表下

暴民當政,中央會清楚香港新生代的選擇,從而迫使中央作出選擇。

香港會被放棄成為經濟孤島,金融業會繼續維持一段時期,其他產業要靠自己但要面對大灣區其他城市的競爭,香港唔會被維護。

國安法會落實,中央唔會理會國安法對香港經濟有何影響,中央不會對香港有期望,但求香港反中反唔起。

香港玩完。

今日股市一開即冧…

無心機,聽日問吓屋企人會移民...

早已預料到有此結果
只能盡力而為
但求無愧於心

選舉結果其實證明左. 泛民加暴動支持者最多二百萬人.

樓主大約可以打十個月飛機.

引用:
原帖由 PaoHow 於 2019-11-25 03:36 AM 發表
暴民當政,中央會清楚香港新生代的選擇,從而迫使中央作出選擇。

香港會被放棄成為經濟孤島,金融業會繼續維持一段時期,其他產業要靠自己但要面對大灣區其他城市的競爭,香港唔會被維護。

國安法會落實,中央唔會理會國安法對香港經濟有何影響,中央不會對香港有期望,但求香港反中反唔起。

香港玩完。 ...
泛民贏左目的已達香港市面唔會繼續亂,控制議會下加廣泛民意支持下,癱瘓對象變成政府...如果中央真係放棄香港相信特區政府好快會倒台...

引用:
原帖由 真命天子 於 2019-11-25 04:12 AM 發表
無心機,聽日問吓屋企人會移民...
支持你

引用:
原帖由 真命天子 於 2019-11-25 04:20 發表

泛民贏左目的已達香港市面唔會繼續亂,控制議會下加廣泛民意支持下,癱瘓對象變成政府...如果中央真係放棄香港相信特區政府好快會倒台...
倒台就唔會
最壞情況最多咪緊急狀態令+軍隊接管

引用:
原帖由 PaoHow 於 2019-11-25 03:36 AM 發表

香港玩完。 ...
冷靜啲睇,犯民今次大勝,係選舉制度上的問題。

區選一向重視地方事務,行單議席單票制。

今次犯民將區選視為公投大舉出擊,選民唔睇地方政務只講意識形態,於單議席單票制及多區出現6:4比的情況下,犯民大勝係必然。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]