• 瀏覽: 5,046
  • 回覆: 33
岩岩被捕個個蘇姓女暴徒原來係老師,係英華任教,英華隸屬於英國倫敦傳道會,剛巧有英華學生拍片話學校洗腦。

好多香港傳統教會學校都係隸屬於英國既教會,佢地忠於自己既教會或英國利益,不是忠於香港利益,小心小心,

多留意佢地既教材有無洗腦,自己仔女有無被洗腦,小心選擇正常學校,否則好大機會下一個因嚴重襲警,暴動,非法禁錮,暴力襲擊他人,破壞公物,破壞別人財產而被捕既就係自己子女。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 09:57 AM 發表
岩岩被捕個個蘇姓女暴徒原來係老師,係英華任教,英華隸屬於英國倫敦傳道會,剛巧有英華學生拍片話學校洗腦。

好多香港傳統教會學校都係隸屬於英國既教會,佢地忠於自己既教會或英國利益,不是忠於香港利益,小心小心,

多留意佢地既教材有無洗腦,自己仔女有無被洗腦,小心選擇正常學校,否則好大機會下一個因嚴重襲警,暴動,非法禁錮,暴力襲擊他人,破壞公物,破壞別人財產而被捕既就係自己子女。 ...
不過全香港真係好多教會學校,
你都無可能分到邊D 係邊D 唔係.

其實個人覺得, 宗教真係一樣好恐怖既野.
以前十字軍東征就係因為宗教走向極端而造成.
當小朋友細細個就俾人種左粒種子,
唔信上帝就上唔到天堂, 到某D 時刻真係好容易出事.

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-7-16 10:22 AM 發表

不過全香港真係好多教會學校,
你都無可能分到邊D 係邊D 唔係.
睇佢個教會學校係隸屬於邊個國家既教會,我諗係隸屬於英國既就好有可能係反華學校啦,就算唔係英國教會係其他教會一樣唔會忠於香港,如果唔係點解咁多學生戀殖?正正因為英國教會學校在洗腦,以前英殖乜都好,有民主,有民生,好好好。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 10:25 AM 發表

睇佢個教會學校係隸屬於邊個國家既教會,我諗係隸屬於英國既就好有可能係反華學校啦,就算唔係英國教會係其他教會一樣唔會忠於香港,如果唔係點解咁多學生戀殖?正正因為英國教會學校在洗腦,以前英殖乜都好,有民主,有民生,好好好。 ...
其實以前年代就話得姐,
以為互聯網年代可以減低呢D 影響,
掂知咩都改變唔到.

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-7-16 10:27 AM 發表

其實以前年代就話得姐,
以為互聯網年代可以減低呢D 影響,
掂知咩都改變唔到.
老實講,對呢啲宗教學校真係好難做到野,因為香港宗教自由學術自由,加上無23條,政府就算明知呢啲係反華學校,政府都做唔到野,

美國可以用國家安全理由要孔子學院執粒,但香港乜都做唔到。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 09:57 AM 發表

多留意佢地既教材有無洗腦,自己仔女有無被洗腦,小心選擇正常學校,否則好大機會下一個因嚴重襲警,暴動,非法禁錮,暴力襲擊他人,破壞公物,破壞別人財產而被捕既就係自己子女。 ...
咁你叫d「愛國人士」唔好送子女入去呢d西人學校讀書

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-7-16 10:37 AM 發表

咁你叫d「愛國人士」唔好送子女入去呢d西人學校讀書
我肯定唔會囉,band 1學校又唔係得教會學校

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 10:38 AM 發表

我肯定唔會囉,band 1學校又唔係得教會學校
乜你以為band 1 既西人學校唔會洗腦架

「愛國人士」應該送佢地子女返大陸受正宗「愛國教育」

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-7-16 10:48 AM 發表

乜你以為band 1 既西人學校唔會洗腦架

「愛國人士」應該送佢地子女返大陸受正宗「愛國教育」
即係你同意西人學校洗腦啦?西人洗腦就支持,國教就反對?

如果入到清華北大我肯定比佢讀架,世界排名高過港大囉

樓主有冇返過church呀,話唔洗腦個D系呃鳩你!!

教會當然會洗腦,記得佔中時期去尖沙咀玫瑰堂做禮拜,次次完結時都話要幫班垃圾祈禱

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 2019-7-16 11:02 AM 發表
樓主有冇返過church呀,話唔洗腦個D系呃鳩你!!
我中學時返過啦,返左兩次就88啦,教會不嬲都係靠洗腦,唱聖歌,講點樣蒙聖恩之後喊苦喊忽,感恩,讚美上帝,我呢啲唔信教既真係睇到想笑。

但洗係洗你信基督唔係反華麻,依家教會學校明目張膽咁洗腦,政府卻束手無策。

我都十幾年無接觸過教會,原來依家教會係反華第一前線由幼稚園小學中學,到大學教育學院到出到黎既教會一條龍22年有系統洗出黎咁多黃人,政府建制都毫無行動,唔掛得23條立唔到法,因為呢啲要有23條先可以做到野。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 11:09 AM 發表
我都十幾年無接觸過教會,原來依家教會係反華第一前線由幼稚園小學中學,到大學教育學院到出到黎既教會一條龍22年有系統洗出黎咁多黃人,政府建制都毫無行動,唔掛得23條立唔到法,因為呢啲要有23條先可以做到野。 ...
香港真係玩完,教育被反華勢力把持,以後每一代都係反華既一代。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-7-16 10:50 AM 發表

即係你同意西人學校洗腦啦?西人洗腦就支持,國教就反對?

如果入到清華北大我肯定比佢讀架,世界排名高過港大囉
咁正常,西人學校當然係教西人既價值觀即自由,民主架啦,即你地「愛國人士」所謂既洗腦,你依家先知?

你睇返我過去既言論啦,我唔反對國教,我只係要求「愛國人士」身先士卒,首先送佢地既子女去受「愛國敎育」先,不過無「愛國人士」肯丫嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]