• 瀏覽: 5,902
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
川普狂妄叫嘯加關稅,美國物價將大漲,底層民眾生活就更百上加斤的艱難,民怨沸騰下,川普將選票盡失,連任就泡湯了。

川普拿自己的政治生命做賭注,習近平笑看川普落台,哈哈!

海納百川有容乃大,壁立千軔無欲則剛。
2008年金融海潚時,全球經濟蕭條,中國萬廠關停,不是也渡過了嗎?美國單一市場收縮,根本就是小兒科,因為全球市場都對中國開放,也沒有太過蕭條,中國是生活民用生活品為主的出口貿易,其他國還會正常進行。

美國人一時難找中國貨的替代品,美國人只能硬扛關稅,要過一段苦日子了,就算便宜了第三國,那中國市場美國貨也休想好賣,美國貨競爭力本來就差,加了關稅,銷量也必然收縮。

川普吾好落台仲好,難得中國有個豬對手,要留佢耐啲。

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2019-5-8 05:27 PM 發表
問題不大美國政府沒錢,另一也只能做豬,哈哈。

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2019-5-8 05:27 PM 發表
川普自己往海裡跳,想幫也幫唔到了呀。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-8 05:34 PM 發表

問題不大美國政府沒錢,另一也只能做豬,哈哈。
師兄我們要學習大大,喜怒不形於色,明明對手係豬,但也要強忍住大笑,目無表情,我覺得尼啲先至係高手之中嘅最高境界。

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2019-5-8 05:40 PM 發表

師兄我們要學習大大,喜怒不形於色,明明對手係豬,但也要強忍住大笑,目無表情,我覺得尼啲先至係高手之中嘅最高境界。
習大大我學不了,只是睇到佢玩川普忍唔到笑。

引用:
原帖由 細雨黑山羊 於 2019-5-8 05:40 PM 發表

習主席可能瞓箸都笑醒      

岩岩去完美國,完全唔覺得有野貴左

侵侵唔連任就可惜了。你哋唔覺得有個神經病美國總統好好玩嗎?

Trump支持率升至56%

引用:
原帖由 jennyan_908 於 2019-5-8 06:27 PM 發表
上星期,定下星期?
我支持蔡英文,特朗普連任。

任期半年, 被迫下台。

引用:
原帖由 jennyan_908 於 2019-5-8 06:27 PM 發表
因為中國配合佢表演,如果吾配合佢,川普就可以收皮。

川普連任都唔出奇吖!
正如我地支持中國打貿易戰,
美國人也會支持佢打貿易戰!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]