• 瀏覽: 2,040
  • 回覆: 24
好驚修逃犯例
「佔中死士」想走佬?
梁振英嘲:走咗唔好返嚟!2019.04.21 11:00 時事

被黃友吹捧為所謂「佔中十死士」之一嘅錢志健,一聽到話政府打算修訂《逃犯條例》,即刻驚到話要全家著草加拿大(請按此重溫),眼見佢驚成咁,前特首梁振英自然唔介意串多佢一戙,幽默地指既然香港咁危險,錢志健走咗就唔好返嚟!
CY於Facebook發文,諷刺黃媒《蘋果日報》在報道錢志健準備「走佬」時,刻意不提錢「佔中十死士」的「驚人身份」。CY提醒大家,所謂「死士」當年曾在佔中前表明會主自動首,事後除了邵家臻投案外,包括錢志健在內的其餘九人卻「人間蒸發」。CY續指,所謂「死士」已經忘記當日承諾,今日卻企出來對修訂《逃犯條例》指指點點,質疑道:「可信嗎」?

去信入境處要求回收身份證

CY又請錢志健交代何時離港,他會去信入境處「要求在機場收回他和家人的身份證」,並幽默咁「溫馨提示」錢志健:「為了你和家人的安全,你不應回來」。

雖然CY「收身份證」嘅提議純屬搞笑,但錢志健呢啲人走咗,又真係唔返好過返,大家一齊畀Like歡送佢,希望喺香港唔好再見到佢啦!

真係希望錢生似番個男子漢!
返咗加拿大就唔好再返嚟!
https://hkgpao.com/articles/1001442

CY真男人

錢生有骨氣就去信....
取消香港身份証!.....

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-4-21 12:37 發表
好驚修逃犯例
「佔中死士」想走佬?
梁振英嘲:走咗唔好返嚟!2019.04.21 11:00 時事

被黃友吹捧為所謂「佔中十死士」之一嘅錢志健,一聽到話政府打算修訂《逃犯條例》,即刻驚到話要全家著草加拿大(請按此重溫),眼見佢驚成咁,前特首梁振英自然唔介意串多佢一戙,幽默地指既然香港咁危險,錢志健走咗就唔好返嚟!
CY於Facebook發文,諷刺黃媒《蘋果日報》在報道錢志健準備「走 ...
食得鹹魚抵得渴。依得先知驚?

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-4-21 13:59 發表

食得鹹魚抵得渴。依得先知驚?
嗰狗男女若判監,好多黃人要搵定後路走!
唔係講笑,𠵱家唔驚有鬼,肥佬黎賣得就賣!
都係搵定啲....錢、等日傍身之用!

身有屎呀!驚成咁!?
此地無銀三百兩.
犯嘅罪一定唔輕!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-4-21 15:21 發表

嗰狗男女若判監,好多黃人要搵定後路走!
唔係講笑,𠵱家唔驚有鬼,肥佬黎賣得就賣!
都係搵定啲....錢、等日傍身之用!
依家唔立法,可以以其人之道治其人之身
政府派人到海外執行任務,完成後返回香港

689唔死都冇用

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-4-21 12:48 PM 發表
錢生有骨氣就去信....
取消香港身份証!.....

你咁有骨氣,去申請大陸身份證先啦

正人君子都會怕逃犯條例,衰人先至會支持

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2019-4-21 03:57 PM 發表
身有屎呀!驚成咁!?
此地無銀三百兩.
犯嘅罪一定唔輕!
大陸人咪身有屎囉

引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 11:37 發表

你咁有骨氣,去申請大陸身份證先啦
傻西,香港身份証咪就係強國身份証囉,睇吓上面印住啲咩~

引用:
原帖由 西門町 於 2019-4-22 11:39 發表

大陸人咪身有屎囉
咁黃台仰同李倩怡身無屎點解又要著草…請解釋