[民生討論] 點解有後生女可以用兩蚊坐巴士?

點解有後生女可以用兩蚊坐巴士? E-mail 此主題給朋友

有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零歳,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

但司機又無質疑佢,只係叫佢唔好踎係地!

個女人係背住司機的,聽見司機講,就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊?

(好明顯個位小姐不是聾啞人士)

熱賣及精選
學生妹

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-9 12:58 AM 發表

學生妹
車船優惠

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-2-9 12:58 AM 發表

學生妹
你真係搞笑,大學生個隻叫乘車優惠,不會dup咭兩蚊的!

引用:

車船優惠
好心啦!好明顯你未來過香港,就算中小學生用學生八達通,都不是兩蚊!

香港後生女去台灣偷嘢入廁所食,點解後生可以食嘢唔俾錢呀?

人無恥就係無敵

敵不過這裡人

我是河邊的欄杆,誰能扶我就扶我吧!不過,千萬別把我當作你們的拐杖。
點解你日日出膠post?

回覆 引用 TOP

傷殘津貼丫,你都可以拿㗎,廢人

引用:
原帖由 Johnyau01 於 2019-2-9 12:25 PM 發表

傷殘津貼丫,你都可以拿㗎,廢人
行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?

你開咗年未呀請問?

回覆 引用 TOP

殘廢,包括弱智,都係2蚊

樓主都係想令人聯想大陸人用老人八達通搭車,得啦,我地get到啦

美魔女保養得好啫!可能係天山童姥級數啦!

回覆 引用 TOP

老人八達通係人都可以買,唔洗長者card。
政府依賴司機同地鐵職員去把關,但係任何人用兩蚊搭車政府都會補差價,咁點解佢地會落力幫你把關。
結果就係納稅人幫手俾錢,用兩蚊八達通嘅永遠無事。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。