• 瀏覽: 4,341
  • 回覆: 58
睇落你好驚大陸學生,如果佢地繼續留低,你乜好抑鬱。咁樣佢地應該繼續留低。你有需要睇醫生的時候好出聲,大陸學生應該幫到你

引用:
原帖由 smart889 於 2019-1-9 09:49 PM 發表
睇落你好驚大陸學生,如果佢地繼續留低,你乜好抑鬱。咁樣佢地應該繼續留低。你有需要睇醫生的時候好出聲,大陸學生應該幫到你
樓主就係驚唔夠人爭囉!

提示: 違規內容已被屏蔽
似乎樓主未翻過大陸喔,大陸封鎖的網站係果D政府認為會危害國家安全的網站,並不包括香港的中小學網站喔。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-1-10 12:02 AM 發表
似乎樓主未翻過大陸喔,大陸封鎖的網站係果D政府認為會危害國家安全的網站,並不包括香港的中小學網站喔。
翻牆都要睇你做啲咩嘅,你翻牆搞亂國家梗係唔得啦。
唔俾翻牆就無咁多翻牆軟件啦。

唔俾翻牆香港政府點解無同香港人講港人番內地唔好翻牆呀?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 11:42 PM 發表

大陸人唔應該犯法!你叫佢地不要退學,即係支持佢地翻牆,鼓吹學生犯法!你都好毒喎!小心要負刑責!
咁拉咗幾多翻牆嘅學生丫?學生翻牆我支持㗎,終身學習丫嘛,你無睇政府廣告咩?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 07:52 PM 發表
好多香港新界學生,其實住大陸,而學校有部份功課,係要求網上交功課,以測試他們使用電腦的能力,或記錄交功課時間。

但大陸鎖網,連上學校網的自由都無,有的學生為了交功課,就鋌而走險,嘗試翻牆!

不過,好快就會俾公安上門拉人!

為了守法,香港的大陸學生,應立即退學,返大陸讀書! ...
呢個世界仲有法律咩?
全世界最講人權嘅美國
唔俾難民過去避難生活
仲有人權法嘅?

根本搞錯晒
大陸翻牆唔係犯法
用無報備設備去翻牆先係犯法
被拉嗰位仁兄,係自己私下搭建翻牆伺服器先被拉

內地咁多涉外酒店,有無牆wifi,又唔見啲酒店封晒?

癈青就癈青。永遠在井底生活。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-1-9 08:46 PM 發表
大陸學生立即退學!
贊成等班教畜餓死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]