• 瀏覽: 6,331
  • 回覆: 50
風災過後滿街大樹倒塌!

其中有好多大樹只係些微傾斜其實係可以救的!

環保人士係咪應該出嚟將啲樹扶返正呢?這班友平時成日得把口要做嘢嘅時候又唔撚出現

樓主太年輕了⋯ 香港人不嬲都淨係識投訴, 當出事就龜縮, 難民之父已是一個活生生的例子。

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-9-23 01:30 AM 發表
風災過後滿街大樹倒塌!

環保人士係咪應該出嚟將啲樹扶返正呢?這班友平時成日得把口要做嘢嘅時候又唔撚出現 ...
收咗錢同地產佬做野,
同地產無關嘅環節項目,
呢啲假環保L係唔會出現嘅,
因爲無錢收架!

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-9-23 01:30 AM 發表
風災過後滿街大樹倒塌!

環保人士係咪應該出嚟將啲樹扶返正呢?這班友平時成日得把口要做嘢嘅時候又唔撚出現 ...
呢啲嘢唔係應該政府做嘅咩?人家有糧出㗎。你去酒樓食飯會唔會幫人執埋枱?

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-9-23 07:21 AM 發表

呢啲嘢唔係應該政府做嘅咩?人家有糧出㗎。你去酒樓食飯會唔會幫人執埋枱?
同意,所以政府有權鋸就鋸,救就救,日後大家就唔好咁多聲氣。

你意思係咁?

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2018-9-23 07:32 AM 發表

同意,所以政府有權鋸就鋸,救就救,日後大家就唔好咁多聲氣。

你意思係咁?
所以今次風災我無投訴政府無能。

染金毛嘅環保戰士

最仆街就係環保L及道德L,自以為好人﹐其實正仆街嚟!

環保係得樹葉沖涼果件唔係得把口﹐其他人就算把啦!

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-9-23 01:30 發表
風災過後滿街大樹倒塌!

這正正就是香港核心價值,講到香港幾差幾冇自由 做野時就得一佰幾十人 搞到最大全香港都係得嗰五十萬人上街,啲電台9已經日日唱政府乜 中國乜

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-9-23 07:35 AM 發表

所以今次風災我無投訴政府無能。
平日呢?

臭閪塵熟裝死撚咗去邊?仲唔出嚟發表歪理。

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2018-9-23 08:00 AM 發表

平日呢?
呢個政府根本就是無能,官員縮骨。就算投訴接受,做法就照舊,投訴有用咩?不如慳番時間搵錢重好喇。

引用:
風災過後滿街大樹倒塌!

冇事抽下水  有事走先  環保?咩來架?

引用:
原帖由 山上的天才 於 2018-9-23 06:52 AM 發表

收咗錢同地產佬做野,
同地產無關嘅環節項目,
呢啲假環保L係唔會出現嘅,
因爲無錢收架!
香港好多假嘢

政棍不樓都係得比口最多出黎影幾張相

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]