• 瀏覽: 10,996
  • 回覆: 14
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 05:48 PM 發表

我感覺你的頭像侮辱,係應該阻止你所表達的惡意攻擊。
哈你正正就係度宣揚繄「港式文革」風氣!
你知唔知兩者有什麼分別?
口講五毛者, 有證據嗎?
但指出香港文革鄒形者, 卻有一大堆證據! 起碼指出五毛是沒有證據的指控, 已是港式文革的最佳例證了!

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:26 PM 發表

又係掟呢啲三流思維出嚟
點三流思維呀? post 出一些不合你心水的影片就認為是三流!
我地成班人都等緊你地post 出 屠殺3000人的證據呀!!!
等... 寂寞到夜深... 何必抱怨....曾令醉心..

大煲! 突然歌喉好起上來添!

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:31 PM 發表

我已答了,我問你們如果共產黨下台,你們愛不愛國,就沒有人答我,我答多一次,我只知歷史告訴我們共產黨推翻國民黨後中國人民陷入了幾拾年空前浩劫,反而唐朝李世民推翻隋朝暴政人民得到安穩,歷 ...
我答你一句, 若果轉了政權而是做得好的, 我同樣愛國!
亦因為我愛國, 所以我不想共產黨落台!
點解, 因為我看著中國在共產黨領導下, 將中國帶向大國崛起之路!

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:32 PM 發表

你地反反覆覆都係呢幾個論點,我真係冇時間同你地討論,有新的論據再講啦
兄台, 你解答到那個疑惑, 反問到我們沒有聲出, 拿出屠殺3000人證據, 我地會為你立一個銅像, 當你神咁拜都得!

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:36 PM 發表

我已經講過,該文章吳志森沒有說香港網民係五毛
咁就更可笑, 因為你地網民信晒! 日講五毛, 夜講五毛!

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:41 PM 發表

多謝回應, 即是黨可以換喇,大家立場不同,你有對共產黨期望,我有我鬧共產黨,愛國不愛黨又何來問題
沒有問題, 起碼大家肯講及承認支持的黨!

不過, 本題, 不是提出港台口講一套, 做又另一套的討論嗎?

我們堅持的不是要港台撐共, 但要堅持自己港台定立的持平宗旨!

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:51 PM 發表

如何介定閣下所謂持平的標準
又重覆問題的本身,

持平其實好簡單, 無論左中右, 報導事實之全部便可!
對中共及港府就隱善揚惡為主, 對泛民就隻眼開隻眼閉!

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒 ...
那為何有人會指我/古靈仔/a380/其他為中共為政府說好話的網民為 五毛?

既然沒有證據, 夾硬屈人係五毛, 比起真係有五毛, 是否更可笑?

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 07:39 PM 發表

在香港的普通網民, 你去邊度搵到擁共者, 去邊度搵到五毛?

以事論事者被標籤為五毛的港式文革最好笑, 以子虛烏有的事來糾眾大串連, 進行網上大派鬥, 壓制理性聲音, 以非理性蓋過理性討論。
劉迺強宣言一事, 更顯得現在香港社會的可怕!
沒有人能夠指出劉宣言有什麼問題, 連文章都隨時未睇過, 就一窩蜂去插去反!

想理性討論, 難了點吧!

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 07:48 PM 發表

劉迺強宣言錯在那? 我都想反劉迺強宣言的人講一講見解!
我諗對反對者來說, 最錯就是劉生屬 親中派!

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 07:49 PM 發表

都叫你不要再post,以免浪費香討的資源了,再答你一次當大陸公開獨立調查,不再封鎖消息,那時在下就會相信,現在包括閣下那段片或其他人所說我都會抱有懷疑
]

人地問你問題又耍太極! 難道答一句, "係! 我看錯, 支聯會的話真的有點問題! "
真的好難嗎?

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 09:20 PM 發表

佢地相信不停咁講謊言一千次,就會成為真話
你說得真正確!
現在很多人都信是袁木講6.4無死人
天安門屠殺了3000人
時時刻刻日日夜夜掛在口邊
每年定時定候病發!

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 09:27 PM 發表

這些事情早已習慣,當年那些狂熱份子,日日疲勞轟炸,在下都領教不少,日日都接觸不少內地人(大多是船員)
博士c兄問你問題, 唔好避席了
地勢坤君子以厚德載物

引用:
原帖由 KANFION 於 2009-6-19 09:29 PM 發表

你都幾煩 , 問一百次,他的答案都只會是一樣, 但凡迴避問題, 不正面回答, 基本上都是因為自己理虧, 根本答不出口, 所以只有選擇迴避
不過佢比起好多人算是好的一批, 扭下波避下題
通常好多人在此些時候, 貓貓狗狗, 老父老母, 五毛亂華等字眼就會出現!

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 09:29 PM 發表

我得閒咪同佢地講兩句囉,佢地的論據反反覆覆,好悶
悶? 我地盡力去回答你的問題, 你地就耍太極選擇性失明!
此是討論區嗎? 討論區不是自慰區, 玩得此個遊戲就要預備回答別人的尖銳問題!