• 瀏覽: 10,981
  • 回覆: 13
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 04:27 PM 發表

可能真係香港警察公安化, 只聽泛民的話, 依司徒教主的指示選擇性執法

ICAC亦有相類似的情況
例子唔該!

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 05:31 PM 發表

我一再邀請你回答以下問題, 之前問過你無答:

請你比證據出來看看, 閣下有無證據提出指證邊d香港人係五毛? 請提出黎睇下喇, 我未見過呀

若無證據的話, 聽邊個講有5毛令閣下深信不移呢?

吳主席我見過有 ...
咁話人西奴又係咩

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 05:36 PM 發表

匯標案、唯景案
你點知選擇性執法

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 05:46 PM 發表

匯標案、唯景案你認為無問題?
如果你認為有問題你可以告去ICAC,但請不要亂說選擇性執法

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 06:12 PM 發表
反共對香港人和中國人的好處在哪?
你唔覺中國貪污問題好嚴重咩,唔通唔關共產黨事

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:18 PM 發表

你引出來比我睇下, 邊句是批鬥? 如何批鬥?
咁吳志森點批鬥人?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:24 PM 發表

是否共產黨倒台後就可立即解決貪污問題? 解決的方法是如何的?
咁共產黨有無能力改善現況?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:26 PM 發表

你自己去看帖我的意見是如何的?

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9867568&page=1&extra=#pid207518787
我已經講過,該文章吳志森沒有說香港網民係五毛

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:43 PM 發表

如果其語意你都不能掌握, 那我也無辦法幫你

那你認為他指何? 你解說下?
語意?我可唔可以話你玩港式文字獄?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:49 PM 發表

那你要給予論據

你以你自己的文字, 解說下吳志森所指為何? 你先解答這問題吧

眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒有這類五毛黨,如果有,以香港的生活水平,價錢應該高得多。
你覺得有咩語意?

2篇

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 07:05 PM 發表

另外一篇:
駁斥謊言 呈現真相 拒絕遺忘     吳志森

版權所限, 不能帖出原文, 請自行在網上search
呢篇都係佢對六四既個人意見

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 07:06 PM 發表

沒有正反方的話, 經常這樣的話, 就是已違反專業守則
持平唔一定要有正反方,這不是辯論

引用:
原帖由 大小小人 於 2009-6-24 05:29 PM 發表
香港人都知,,港台,,係反中亂港的平台,,自然有漢奸走狗出現,,去攻擊中國人同抺黑及做謠.去誤導香港人囉
又做代表

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]