• 瀏覽: 10,983
  • 回覆: 499
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:13 PM 發表

嘩,你唔好屈我,我真係唔明你地的思考方式,
千祈咪將我同你地擺埋一齊,我反共的
你反共, 所以接受泛民的那套港式文革? 只為目標達成(推翻中央政權共產黨), 不理手段光明與否?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 18:09 發表

邀請你去這帖, 看看有無批鬥言詞?

從六四, 看香港 - 港式「文化大革命」面世, 首領是吳志森主席
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9867568&extra=&page=1
有好多,全部都係你批鬥吳志森的言詞

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:09 PM 發表

網民自會判斷的,正如當年在下對共產黨相當祟拜到現在日日鬧共產黨,當事情有比較後人自會明白的
前帖有網友問過, 有否考慮過共產黨倒台後所出現的負面情況的可能性?

引用:
原帖由 carmelian 於 2009-6-19 06:07 PM 發表

咁咪整個親共頻道同港台抗衡lor

睇下邊度多人聽
這方法等於浪費公帑, 不如直接叫港台將[親共的人] 同 [反共的人] 一起做同一個政治節目的主持(權力一樣), 咪一定持平,正反理據都可歸納,夠全面

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:17 PM 發表

你引出來比我睇下, 邊句是批鬥? 如何批鬥?

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:17 PM 發表

吳志心存在的問題是已確實, 這是批評吳志森, 不是批鬥吳志森, 吳志森的虛偽在唔同的節目都聽得出。

而吳志森本人亦在 20年前已知六四無屠城、無屠殺, 但他都堅持 20年, 講大話講足 20年。

以謊言代替真話, 這不是大躍進、文革精神嗎?

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 18:16 發表

你反共, 所以接受泛民的那套港式文革? 只為目標達成(推翻中央政權共產黨), 不理手段光明與否?
你地呢啲文革式思維好好笑,
反共就一定係接受泛民的港式文革?

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 06:12 PM 發表
反共對香港人和中國人的好處在哪?
你唔覺中國貪污問題好嚴重咩,唔通唔關共產黨事

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 06:20 PM 發表

吳志心存在的問題是已確實, 這是批評吳志森, 不是批鬥吳志森, 吳志森的虛偽在唔同的節目都聽得出。

而吳志森本人亦在 20年前已知六四無屠城、無屠殺, 但他都堅持 20年, 講大話講足 20年。

以謊言代替真話, 這 ...
這個《系統性謊言》呃足香港人20年, 製造一個「謊言當真理」的社會, 非常可恥

毋忘六四系列--天安門大屠殺之《系統性謊言》
http://www.youtube.com/watch?v=9xOC13kHlPw

‹六四睇真D›填充歷史的空白 - 大話精逐個捉
http://www.youtube.com/watch?v=-sA8jd39m6w&feature=channel_page

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 18:20 發表

以謊言代替真話, 這 ...
邊個確實?你確實?
我本人就好支持吳志森講真話講足20年喎!
批評同批鬥?準則由你嚟定

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:22 PM 發表

中國唔係嚴捉貪污你又點知中國的貪污情況?

香港 ICAC不作為 12年, 一件大案都無破過, 你就認為香港的貪污不嚴重?

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:22 PM 發表

是否共產黨倒台後就可立即解決貪污問題? 解決的方法是如何的?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:18 PM 發表

你引出來比我睇下, 邊句是批鬥? 如何批鬥?
咁吳志森點批鬥人?

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:21 PM 發表

你地呢鱓文革式思維好好笑,
反共就一定係接受泛民的港式文革?
會有部份的人享受其中而不覺得港式文革在散播, 你在 1967年問紅衛兵, 班紅衛兵都認為自己無錯的, 還自以為正義。

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 18:22 發表

這個《系統性謊言》呃足香港人20年, 製造一個「謊言當真理」的社會, 非常可恥

毋忘六四系列--天安門大屠殺之《系統性謊言》
http://www.youtube.com/watch?v=9xOC13kHlPw

‹六四睇真D›填充 ...
又係掟呢啲三流思維出嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]