• 瀏覽: 10,994
  • 回覆: 499
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:51 PM 發表

如何介定閣下所謂持平的標準
我覺得持平的標準就係日日大讚共產黨、講佢地偉大嘅事蹟

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:48 PM 發表

為何你可以看歷史, 也不去看中國這20年的路向正確與否?
我只知道如果不是共產黨那幾拾年給中國人民帶來了空前浩劫,中國可能早已成為大國了

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:53 PM 發表

這裡誰講過?

提醒停止「文革風氣」 係有專利

反共人士係不適用
又如何?

咁即係扭曲邊個言論?

如何扭曲別人言論?

我真係唔知wor

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:49 PM 發表

那你要給予論據

你以你自己的文字, 解說下吳志森所指為何? 你先解答這問題吧

眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒有這類五毛黨,如果有,以香港的生活水平,價錢應該高得多。
你覺得有咩語意?

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:51 PM 發表

又重覆問題的本身,

持平其實好簡單, 無論左中右, 報導事實之全部便可!
對中共及港府就隱善揚惡為主, 對泛民就隻眼開隻眼閉!

引用:

你唔識唔重要, 港台唔識就大件事

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

我只知道如果不是共產黨那幾拾年給中國人民帶來了空前浩劫,中國可能早已成為大國了
點解拒絕去看中國近20年的歷史?

引用:
原帖由 carmelian 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

又如何?

咁即係扭曲邊個言論?

如何扭曲別人言論?

我真係唔知wor
若無見過人講過, 你為何要說? 你指誰? 何以得出這結論?

提醒停止「文革風氣」 係有專利

反共人士係不適用

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

那是大躍進和文革, 我想問你距今多久?

你是反 50年代、60年代的中共? 還是反 21世紀的中共?

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒 ...
那為何有人會指我/古靈仔/a380/其他為中共為政府說好話的網民為 五毛?

既然沒有證據, 夾硬屈人係五毛, 比起真係有五毛, 是否更可笑?

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 06:55 PM 發表

眾所周知,互聯網威力驚人,內地的宣傳當局,聘用專人在一些網站跟帖討論,以保證網上世界不偏離官方主旋律。據聞,跟帖的報酬是一條五毛錢,網民諷刺他們是五毛黨,賤賣自己的勞力與尊嚴。我無法證實,香港有沒 ...
佢2篇全文文章, 你來解說一下?

持平?  時事評論節目會有持平咩?

岩聽就持平  唔岩聽咪唔持平

就算日日大讚共產黨、講佢地偉大嘅事蹟  有人都覺得好持平ga

仲有 議事論事 唔係630 新聞  

除左報導事實   亦都可以有個人主觀成分

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 06:52 PM 發表

我從來覺得如何愛是個人自由喎, 我亦無批評愛國不愛黨是對或不對, 只是若所做的行為有機會觸犯法例的話, 我就直指出其可能性喇

我就是問你為何不去看近20年的歷史, 有否暴政? 為何要急於推翻政權有機會帶來社 ...
沒有人可以有能力急於推翻共產黨,當時勢來到自會有人出現,從來都是時勢造英雄的 孫中山, 毛澤東,蔣介石都是在這大時代形勢出現的

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2009-6-19 06:34 PM 發表

我答你一句, 若果轉了政權而是做得好的, 我同樣愛國!
亦因為我愛國, 所以我不想共產黨落台!
點解, 因為我看著中國在共產黨領導下, 將中國帶向大國崛起之路!
好肉麻嘅愛的宣言 抵你嘅

2篇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]