• 瀏覽: 10,984
  • 回覆: 499
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 17:43 發表

你感覺圖像很侮辱? 那就請你也一齊協助阻止這「港式文革」風氣喇
我感覺你的頭像侮辱,係應該阻止你所表達的惡意攻擊。
哈你正正就係度宣揚繄「港式文革」風氣!

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 05:46 PM 發表

匯標案、唯景案你認為無問題?
如果你認為有問題你可以告去ICAC,但請不要亂說選擇性執法

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 05:48 PM 發表

無錯, 反諷圖像, 就是要告訴所有人, 香港現時正存在這股「港式文革」風氣

在討論區內, 看過不少人是苦口婆心帶出理性討論, 可惜批鬥、侮辱依舊

我及其他網友所設計的反諷圖像, 就是要提醒這「文革風氣」的錯處, 若認為是錯的, 就請大家一齊停止或阻止這風氣漫延

引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 05:54 PM 發表

如果你認為有問題你可以告去ICAC,但請不要亂說選擇性執法
維權人士不幫我嗎? 美國 CIA在港的代理機構肯幫我嗎?

引用:
原帖由 KANFION 於 2009-6-19 05:39 PM 發表

對,  話知你[親共][反共], 你說話有道理一定有人支持, 相反,你說話不合理就一定有人反對, 覺得自己有道理的人, 請說出你的理據 ,不要只懂叫囂, 那些無提出理據的叫囂者, 根本是浪費人時間:s ...
對,所以我經常性大大聲講我是反對共產黨的 有甚麼問題

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 17:56 發表

無錯, 反諷圖像, 就是要告訴所有人, 香港現時正存在這股「港式文革」風氣

在討論區內, 看過不少人是苦口婆心帶出理性討論, 可惜批鬥、侮辱依舊

我及其他網友所設計的反諷圖像, 就是要提醒這「文革風氣」的 ...
哦!你批人鬥人就叫提醒停止「文革風氣」
人地自由發表意見就話人提倡「文革風氣」,呢啲文革式思考真令人大開眼界。

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:03 PM 發表

人地自由發表意見就話人提倡「文革風氣」,呢鱓文革式思考真令人大開眼界。
其實我知你明的, 請你也出一分力喚醒港人多思考, 少做文革動作, 以行動告訴蘋果、明報、港台, 你不喜歡港式文革

引用:
原帖由 大小小人 於 2009-6-19 05:43 PM 發表
有個人意見係無問題.問題港人台係政府機構,,係服務市民,唔係只服務民主教..新聞及報導就要持平及客觀,,如果法官又係講明有立場,有偏見,不公正,,咁點可以做法官呢,,港台啲只為民主教服務的行為,,係香人不能接受 ...
咁咪整個親共頻道同港台抗衡lor

睇下邊度多人聽

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 06:03 PM 發表

人地自由發表意見就話人提倡「文革風氣」,呢鱓文革式思考真令人大開眼界。
邀請你去這帖, 看看有無批鬥言詞?

從六四, 看香港 - 港式「文化大革命」面世, 首領是吳志森主席
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9867568&extra=&page=1

引用:

人地自由發表意見就話人提倡「文革風氣」,呢啲文革式思考真令人大開眼界。
網民自會判斷的,正如當年在下對共產黨相當祟拜到現在日日鬧共產黨,當事情有比較後人自會明白的

引用:

提醒停止「文革風氣」 係有專利

反共人士係不適用

引用:
原帖由 carmelian 於 2009-6-19 06:09 PM 發表

反共人士係不適用
反共對香港人和中國人的好處在哪?

引用:
原帖由 生抽皇 於 2009-6-19 18:05 發表

其實我知你明的, 請你也出一分力喚醒港人多思考, 少做文革動作, 以行動告訴蘋果、明報、港台, 你不喜歡港式文革
嘩,你唔好屈我,我真係唔明你地的思考方式,
千祈咪將我同你地擺埋一齊,我反共的

引用:
原帖由 carmelian 於 2009-6-19 06:09 PM 發表

反共人士係不適用
你睇你? 立即扭曲別人的言論, 這就是政棍、毒傳媒慣用的技倆
引用:
原帖由 amadrid 於 2009-6-19 05:34 PM 發表

咁話人西奴又係咩
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-19 05:43 PM 發表

我就是已講出問題所在~~>互相批鬥, 一樣也不應鼓勵

引用:
原帖由 opg 於 2009-6-19 05:48 PM 發表

你知唔知兩者有什麼分別?
口講五毛者, 有證據嗎?
但指出香港文革鄒形者, 卻有一大堆證據! 起碼指出五毛是沒有證據的指控, 已是港式文革的最佳例證了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]