• 瀏覽: 75,187
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
香港泛民真不該

我也來一張

港燦在豬屠華主席像前進行“早請示”活動
(香港文化大革命)

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-14 03:53 PM 發表

語錄面世喇

好好!!
等我拿來做頭像, 和簽名檔儲齊成一套

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-14 04:08 PM 發表

堅決服從吳主席教誨
堅決走屍屠華路線, 在香港進行徹底的思想革命

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-14 04:26 PM 發表

最新司徒主席教誨, 六四晚有15萬人就是15萬人, 不得異意

若有異見, 即需進行批鬥

黨語錄示

....
「港大民意研究計劃....得出當日每平方米有 2.67人
司徒主席話 1平方米可坐 4.3人

今次要批鬥自己友鍾庭耀啦
仲要批鬥 25仔長毛, 長毛早幾年話六四無屠城

引用:
原帖由 爆雲歸西 於 2009-6-20 03:58 PM 發表

香港已經是文革化得好嚴重, 是一個謊言港、口號港

政棍經常叫喊香港官商勾結, 但事實係唔係先?
民主派人士在六四晚會叫反貪污, 但民主派議員就最常陷入騙公帑、貪污醜聞、叫雞

邊個黨既人最常騙公帑被定罪?  

是民主黨嗎?
民主黨的貪污情況未必比共產黨好

引用:
原帖由 無知蠢人 於 2009-6-21 01:07 PM 發表

喂!ching,你都要比機會人地玩下架,玩死咪玩死囉,香港人冇所謂既,況且或者會真系好好呢。
有普選選唔中泛民都幾頭痕, 泛民會連埋美國喉舌開動國際傳媒話香港選舉舞弊, 跟手人哥、仁哥在背後煽班學聯o靚仔去攻擊政府機關、警局、解放軍駐守地, 學伊朗咁玩法

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-18 01:05 PM 發表

今年最新民調:

港 大 民 調 同 時 調 查 港 人 對 中 央 政 府 的 信 任 程 度 , 由 92 年 的 不 足 兩 成 , 上 升 至 近 年 的 近 六 成 。

哪個政棍又再誤導香港人? 「反共」才是主流?

香港電台自持 ...
港大的親泛民民調是這樣的

http://hkupop.hku.hk/chinese/popexpress/trust/trustchigov/halfyr/datatables.html

非常信任    15.5%
幾信任          37.9%

一半半        29.4%

幾不信任     9.9%
非常不信任    4.9%
難講/唔知道   2.4%

引用:
原帖由 無知蠢人 於 2009-6-21 01:33 PM 發表

ching點解話港大的民調系親泛民既呢?應該中立至系架喎。
鍾庭耀是要求平反六四, 他是反政府的陣營, 玩殘過董建華一次

引用:
原帖由 無知蠢人 於 2009-6-21 01:18 PM 發表

咁我地選佢咪冇事囉!
侷選港式文革領袖

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-21 01:49 PM 發表

謝更詳盡資料
雖然數據未必一定準確, 但起碼有個根基去傾, 不會流於空談

非常信任 + 幾信任            (15.5% + 37.9%) = 53.4%

幾不信任  +  非常不信任   ( 9.9% + 4.9%) =  14.8%

港大的民調

對中央政府的信任度 :

http://hkupop.hku.hk

非常信任    15.5%
幾信任          37.9%

一半半        29.4%

幾不信任     9.9%
非常不信任    4.9%
難講/唔知道   2.4%

引用:
原帖由 keegan009 於 2009-6-21 04:11 PM 發表
樓主﹐你寫得好亂呀﹗﹗﹗﹗﹗﹗﹗﹗﹗﹗﹗
唔該捉緊重點喇。
寫簡單D﹐咩野叫做港式文革﹖﹖﹖﹖﹖﹖﹖﹖
你可唔可以用10點以內﹐指出港式文革同
西方慣常的不同意見的爭論呀﹖﹖
或者明宋黨爭﹐兩黨互相的攻擊 ...
好心你自己睇完, 自己用 10點回啦, 呢度你又唔係有特權出功課給人。

有意見就自己對應樓主的論點發言。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]