註冊 登入

[其他] 從六四, 看香港 - 港式「文化大革命」面世, 首領是吳志森主席

7.1齊上街, 要求吳志森做特首

陳巧文做港大校長

吳主席萬歲

吳主席是我們心中的紅太陽

被押上卡车戴高帽游斗的“反民派”

港燦在吳主席像前进行“早请示”活动

“講大”陳姣文大字報貼满民豬牆

熱門搜尋: 結婚 新娘化妝 化妝學校 ring

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-6-13 03:10 PM 發表

7.1齊上街, 要求吳志森做特首

陳巧文做港大校長

吳主席萬歲

吳主席是我們心中的紅太陽

http://www.boxun.com/hero/wgsd/pidou ...
多謝網友們努力, 這「港式文革」既是事實、亦最可悲

回覆 引用 TOP

香港泛民真不該

回覆 引用 TOP

我也來一張

港燦在豬屠華主席像前進行“早請示”活動
(香港文化大革命)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-6-13 05:00 PM 發表

我也來一張

港燦在豬屠華主席像前進行“早請示”活動
(香港文化大革命)

唉..港式文革大批鬥, 何時才可了?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-13 06:16 PM 發表

那些紅衛兵是何俊仁、李卓人、張文光嗎?

下面那張是陳一鄂、呂智偉, 左邊的是誰?

回覆 引用 TOP

引用:
http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/3/1/1/1166061/1.html

劉迺強掏腰包  8報登宣言

[quote]

佢份新聞稿就話家香港喺政治、經濟同社會面對困局,希望〈宣言〉可以喚起港人自省向上嘅意識,重拾以前嘅幹勁,為香港前途打拼,扭轉劣勢,否則香港就會喺祖國壯大之下被邊緣化,喺激烈競爭中沉淪,邊個都救唔到香港。

你唔知香港有一大班人係要主力分化香港人、加深香港人分化及矛盾咩?

有鬼用咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ∼*嫣*∼ 於 2009-6-13 06:19 PM 發表

那些紅衛兵是何俊仁、李卓人、張文光嗎?

下面那張是陳一鄂、呂智偉, 左邊的是誰?
皇仁中學生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-13 06:23 PM 發表

你唔知香港有一大班人係要主力分化香港人、加深香港人分化及矛盾咩?

有鬼用咩
分化港人這方面, 支聯會和民陣都做得不錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ∼*嫣*∼ 於 2009-6-13 06:45 PM 發表

分化港人這方面, 支聯會和民陣都做得不錯
我開呢1個帖, 就係希望香港人都反思下依家香港出左咩問題, 點解要跟隨政棍 自己人分化自己人, 製造咁多爭吵, 對其他經濟民生置若罔聞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-13 06:52 PM 發表

我開呢1個帖, 就係希望香港人都反思下依家香港出左咩問題, 點解要跟隨政棍 自己人分化自己人, 製造咁多爭吵, 對其他經濟民生置若罔聞
只是因為一個支聯會不誠實的參加集會人數, 連香港大學學者都要參混進傳媒戰
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-13 06:40 PM 發表

皇仁中學生
知道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-9 05:15 PM 發表

**這個帖是希望香港人反思一下, 到底香港出左咩問題, 點解要跟隨政棍 「自己人分化自己人」, 香港面臨被邊緣化的危機,為何仍要製造咁多爭吵, 對其他經濟民生事務置若罔聞**

吳主席, 你永遠是對的, 吳主席萬 ...
D圖笑到我就死, 改得好好, 我能否轉貼出去?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-9 05:18 PM 發表

吳志森呢個衰樣, 成日扮悲傷壓低把聲做節目, 又唔知佢自己 d戲屎
呢句說話..

我應該係覺得絶對認同
大家睇下呢件阿伯做頭條新聞, 完全將董建華的低級趣味演晒出來

我開始覺得董建華真係有料

回覆 引用 TOP

[消息提示] 本帖子已被[碌霸-花柳護航]攔截,正在執行審查中,內容可能令人反感而爆發陽性反應,不可將本帖派發,傳閱,出售,出租,交給或借予任何年齡人士或將本帖向該等人士出示,播放或放映.本帖語焉不詳,詞不達意,文不對題,字句紊亂,並無最終解釋權,不受著作權法及國際公約保護.
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-13 06:16 PM 發表

呢幅圖改怪女改得好正

改埋d字就再正d...

熱門搜尋: 英文補習 教育 過度活躍症 補習社

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。